El president, amb la consellera Cervera i el cònsol d'Ucraïna a Barcelona, atenent els mitjans. Autor: Rubén Moreno{"name":"2022/03/10/13/35/0c41c6c8-6c87-423f-8f56-a05e1d784b21.JPG","author":"Rubén Moreno. Oficina de comunicació del president","type":"0","location":"0","weight":"6594"}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest matí que, “degut a la situació excepcional derivada del conflicte a Ucraïna, i davant la voluntat i el compromís de Catalunya d’atendre totes les persones refugiades que puguem”, finalment assistirà a la Conferència de Presidents convocada per aquest diumenge a la Palma.

“Hi serem perquè creiem que cal donar una resposta a l’alçada del que necessita el país”, ha reblat. I ha afegit: “Probablement, el conflicte s’allargarà i les conseqüències seran importants per Ucraïna, però també per Europa i per Catalunya, per això, en aquesta excepcionalitat, seguirem treballant des de tots els espais, amb totes les eines que tenim al nostre abast, per oferir la millor atenció als refugiats i donar una resposta a la crisi econòmica i social”.

Després d’informar per carta al president Pedro Sánchez de la seva participació, el cap de l’Executiu ha demanat que la cita de diumenge sigui “un autèntic espai de treball i coordinació”, amb “capacitat real de decisió”, i no un espai merament informatiu. “Ens haurem de seguir coordinant i caldrà concretar al màxim els detalls del procés d’acollida de refugiats”, ha assenyalat, al mateix temps que ha considerat que “és imprescindible que es creï un fons específic per fer front a la despesa derivada de l’acolliment” i també “abordar, amb propostes concretes, la situació energètica a Europa que impacta directament les llars i les empreses catalanes”.

En aquest sentit, el president Aragonès ha instat a “posar sobre la taula i executar totes aquelles mesures que puguem per minimitzar l’escalada de preus de l’energia i adquirir la resiliència necessària d’un conflicte que tindrà conseqüències a llarg termini”.

Crida a continuar amb la solidaritat i l’acollida de forma organitzada

El president ha fet aquestes declaracions després de visitar aquest matí els ciutadans ucraïnesos que estan allotjats a l’Alberg Barcelona Xanascat, acompanyat de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera.

Aragonès ha remarcat que, des del primer moment, “Catalunya s’ha implicat en les conseqüències d’aquest conflicte, des del punt de vista humanitari”, i ha agraït a totes les entitats, ONGs i institucions el treball conjunt per “fer el màxim possible per acollir”. També ha fet una crida a “continuar amb aquesta solidaritat i acollida de forma organitzada”, seguint els canals adequats, especialment quan es tracta de menors.

Per últim, ha assegurat que “tot el Govern s’ha posat a treballar” per minimitzar les conseqüències d’aquesta crisi humanitària i econòmica, conjuntament amb el Comitè d’Ajuda als Refugiats i amb els agents socioeconòmics.

3  

Imatges

Visita a ciutadans ucraïnesos (1)

Visita a ciutadans ucraïnesos (1) 3548

Visita a ciutadans ucraïnesos (2)

Visita a ciutadans ucraïnesos (2) 4543

Visita a ciutadans ucraïnesos (3)

Visita a ciutadans ucraïnesos (3) 6594