El president Aragonès ha assistit a la inauguració de la remodelació del museu Pau Casals al Vendrell.

El president Aragonès reivindica "el llegat artístic i de valors" de Pau Casals

event_note Nota de premsa

El president Aragonès reivindica "el llegat artístic i de valors" de Pau Casals

  • El cap de l’Executiu ha assistit aquest dimecres a la inauguració de la reobertura del museu Pau Casals al Vendrell
El president Aragonès ha assistit a la inauguració de la remodelació del museu Pau Casals al Vendrell{"name":"2022/10/19/12/10/cbb678cc-1beb-4035-becd-30342e48e405.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":52021}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha assistit aquesta tarda a la inauguració de la remodelació del museu Pau Casals del Vendrell. En el transcurs de la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha agraït la tasca de totes persones, especialment de Marta Casals, i de les institucions que han contribuït a la nova museïtzació de l’espai. També la seva contribució a “posar en valor el llegat extraordinari de Pau Casals, que és un llegat artístic, del millor músic català de tots els temps, però que també és un llegat de valors, dels valors de la defensa de la pau, la llibertat, la democràcia”.

El president Aragonès ha destacat el compromís pacifista del compositor en un moment en què fer-ho era “d’altíssim risc” i fent-ho també a partir del “silenci, un silenci contra el feixisme i el totalitarisme”. “Pau Casals va fer del seu compromís amb la pau una forma de vida”, ha afegit el cap de l’Executiu, que ha destacat “el referent que significa Pau Casals pels catalans i per la resta de la humanitat”.

La vegada que s’ha parlat més del nostre país a les Nacions Unides ho va fer Pau Casals i ho va fer parlant de pau. Quina millor carta de presentació d’un país que parlar de pau, d’entesa entre els pobles, d’evitar la guerra, les desigualtats, la manca de llibertats”, ha apuntat el president Aragonès que ha recordat el paper de Pau Casals com a “ambaixador de Catalunya”.

A l’acte inaugural, també hi ha assistit la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i el delegat de la Generalitat al Penedès, David Alquézar.

3  

Imatges

El president Aragonès al museu Pau Casals al Vendrell.

El president Aragonès al museu Pau Casals al Vendrell. 149650

El president Aragonès intervé a la inauguració de la remodelació del museu Pau Casals del Vendrell.

El president Aragonès intervé a la inauguració de la remodelació del museu Pau Casals del Vendrell. 69273

El president Aragonès intervé durant la inauguració del museu Pau Casals.

El president Aragonès intervé durant la inauguració del museu Pau Casals. 253126

undefined
undefined
undefined
undefined