El president, Pere Aragonès, durant la seva intervenció a l'acte de commemoració del Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI+

President Aragonès: "Un país no és lliure si no pot viure amb dignitat i amb plenitud de drets cadascuna de les persones que el formen"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Un país no és lliure si no pot viure amb dignitat i amb plenitud de drets cadascuna de les persones que el formen"

  • El cap del Govern, acompanyat de la consellera d’Igualtat i Feminismes, ha encapçalat l’acte de commemoració del Dia Internacional per l’Alliberament LGBTI+, celebrat a Palau
  • La consellera Verge ha remarcat que “els drets no només son individuals, es garanteixen de manera col·lectiva i s’han de garantir a tots els espais”
El president, Pere Aragonès, durant la seva intervenció a l'acte de commemoració del Dia Internacional per l'Alliberament LGBTI+
El president, Pere Aragonès, durant la seva intervenció a l'acte de commemoració del Dia Internacional per l'Alliberament LGBTI+

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha declarat  “el compromís” del Govern per fer front als discurs de l’odi i lluitar contra la LGBTIfòbia, en el decurs de l’acte de commemoració del Dia Internacional per l’Alliberament LGBTI+, que s’ha celebrat a Palau. “Un país no és lliure si no és lliure, i per tant pot viure amb dignitat i amb plenitud de drets, cadascuna de les persones que el formen”, ha explicat. El president ha posat èmfasi en que l’alliberament LGBTI+ “no es tracta només del dret a estimar qui tu vulguis, sinó sobre tot del dret a ser. I això és el que hem de reivindicar per construir un país divers”, ha reblat.

El cap del Govern ha recordat aquest ferm compromís de l’Executiu per la igualtat, “amb iniciatives pioneres com el desenvolupament de la Llei d’igualtat de tracte i no-discriminació per protegir per via administrativa davant les situacions de discriminació, o també amb el reforç de la xarxa de punts SAI que estem impulsant com a Govern conjuntament amb les administracions del nostre país”.

Aragonès ha reivindicat que “ens hem de sentir orgullosos d’un país que és divers i de les seves lleis que garanteixen la igualtat de tothom”, ha afegit esmentant també les desigualtats econòmiques que afecten als col·lectius vulnerables. “Necessitem un sistema econòmic que ofereix igualtat a tothom, i d’un sistema de valors col·lectius que permeten a tothom viure tal com és, amb tota la dignitat i els seus drets individuals”, ha conclòs.

Per la seva banda, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tania Verge Mestre, ha defensat durant l’acte que “la lluita pels drets LGBTI+ és i ha de ser una lluita de tothom, perquè estem parlant de drets humans, i els drets humans es defensen en bloc, sense esquerdes”. “Els drets no només son individuals, es garanteixen de manera col·lectiva i s’han de garantir a tots els espais, des de la feina a l’oci o a l’escola”, ha afegit Verge, que ha continuat recordant que la garantia d’aquests drets “ens interpel·la a cadascuna de nosaltres, com a familiars, professionals o companyes. No hem de qüestionar a les persones, no hem de demanar explicacions ni caure en estereotips ni prejudicis que fan tant mal”.

Verge ha conclòs contundent que “no permetrem cap retrocés en drets; al contrari, volem un país de futur, amb futur per a tothom, sense desigualtat ni exclusions, amb orgull per l’Orgull. Per això, treballem amb una màxima ben senzilla: la igualtat i la llibertat o són per a tothom o són el privilegi d’uns pocs”.

A l’esdeveniment també hi han assistit la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i ha comptat amb l’actuació musical del concursant del programa Eufòria, Joan Liaño, i la presentació a càrrec de la monologuista Mai Boncompte.

3  

Imatges

El cantant Joan Liaño durant la seva actuació a l'acte de commemoració del Dia Internacional per l'Alliberament LGBTI+

El cantant Joan Liaño durant la seva actuació a l'acte de commemoració del Dia Internacional per l'Alliberament LGBTI+ 2135

L'activista Àlex Font, durant la lectura de la declaració institucional del dia Internacional per l'Alliberament LGBTI+

L'activista Àlex Font, durant la lectura de la declaració institucional del dia Internacional per l'Alliberament LGBTI+ 3491

La consellera Tània Verge amb la conductora de l'acte, Mai Boncompte

La consellera Tània Verge amb la conductora de l'acte, Mai Boncompte 5799

undefined
undefined
undefined
undefined