Viista Estació Tractament Aigua Besòs

President Aragonès: "Accelerem les obres de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable del Besòs amb una inversió de 25 milions d'euros"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Accelerem les obres de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable del Besòs amb una inversió de 25 milions d'euros"

  1. El cap del Govern anuncia aquesta actuació que permetrà augmentar els litres d’aigua regenerada per “incrementar l’autosuficiència hídrica de la regió de Barcelona”
  2. El president i la consellera Jordà han visitat aquest migdia les obres d’aquesta estació estratègica d’aigua
Visita Estació Tractament d'Aigues del Besòs{"name":"2023/04/12/15/12/37b19e1c-12be-45f3-99f0-a2cadd3d3d8a.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":85425}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha anunciat aquest migdia que el Govern “accelera les obres de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable del Besòs”, per tal “d’incrementar l’autosuficiència hídrica de tota la regió de Barcelona”. Aquesta estació, ha explicat el cap del Govern, permet produir en aquests moments 200 litres per segon d’aigua regenerada, i “amb la inversió de 25 milions d’euros que avançarà l’Agència Catalana de l’Aigua doblarem els litres fins a 400 a finals de juny i quadruplicarem els litres per segon fins als 860 a finals d’any”.

Pere Aragonès ha fet aquestes declaracions en el decurs de la visita que ha fet aquest migdia a aquesta infraestructura, acompanyat de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura. L’Estació de Tractament d’Aigua Potable del Besòs és una estació estratègica que permet “recuperar el rec comtal”, en una acció conjunta amb Aigües de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Per al cap de l’Executiu, actuacions com aquestes són “el camí i la solució” per combatre la sequera que estem patint, i que ha insistit “és el principal problema que té ara Catalunya i que requereix mesures urgents”. Aragonès ha recordat que el Govern té previst “invertir 700 milions d'euros en diferents infraestructures i de millora de la xarxa”, amb una visió “a curt termini i mig termini, com les obres que hem visitat avui, i a llarg termini amb una nova forma de gestió de l'aigua i una nova forma també d'entendre les activitats intensives en aquest àmbit que fem sobre el territori”.

El president ha destacat, entre aquestes línies de millora de les infraestructures, les que s’estan realitzant també a l’estació de tractament d'aigua potable del Llobregat; l’ampliació de la dessaladora de la Tordera i el projecte d’una nova dessaladora a la conca del Foix.

Aragonès ha insistit que el canvi climàtic “ens aboca a una nova situació estructural en què la manca d'aigua serà la nova realitat que afrontarem en les pròximes dècades”. Per això, ha assegurat “ens hem de preparar per a una nova etapa, per una manera diferent de la gestió de l’àmbit d'aigua, i per a la qual tenim les decisions ben enfocades i el full de ruta traçat”.

3  

Imatges

Foto (1)

Foto (1) 166099

Foto (2)

Foto (2) 85425

Foto (3)

Foto (3) 99079

undefined
undefined
undefined
undefined