El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mantingut aquesta tarda una trobada telemàtica amb les investigadores catalanes que participaran a la missió Hypatia a l’estació Mars Research Desert Station al desert d'Utah, als Estats Units. El cap de l’Executiu s’ha interessat pels detalls de la missió i ha encoratjat i desitjat sort a les científiques davant d’aquest repte. Pere Aragonès i les investigadores s’han emplaçat a mantenir una trobada presencial quan tornin a Catalunya després de la missió.

El president, conversant amb les investigadores (foto: Rubén Moreno)
El president, conversant amb les investigadores (foto: Rubén Moreno)
{"name":"2023/04/14/16/42/a113488f-189a-4625-b520-a94a9fabefd9.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":201886}

Es tracta de la primera missió d’un col·lectiu femení i interdisciplinari català per fer recerca en projectes científics i simular com seria una missió tripulada a Mart. El projecte, que compta amb la participació de nou investigadores catalanes, simularà una missió de 15 dies, del 16 al 29 d’abril, en la qual s’intentarà recrear com serien les sortides extra-vehiculars o crear un protocol de comunicacions amb la Terra des de Mart.

L’objectiu de la missió és doble: d’una banda, fer recerca aeroespacial i, de l’altra, convertir-se en referents contemporàniesde diferents edats i perfils i fomentar les vocacions científiques entre nenes i joves.

Les nou científiques catalanes que hi participen en el projecte, que rep aquest nom en homenatge a Hipàtia d'Alexandria, una filòsofa, astrònoma i matemàtica de principis del segle V, són: Mariona Badenas, Carla Conejo, Ariadna Farrés, Laia Ribas, Núria Jar, Neus Sabaté, Cesca Cufí, Anna Bach i Helena Arias.

1  

Imatges

El president, durant la trobada

El president, durant la trobada 2604565