El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha clos aquest vespre l’acte de commemoració del 50è aniversari de Dincat, federació representant del col·lectiu de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, que s’ha celebrat al Teatre Nacional de Catalunya i on també han assistit el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i la consellera d'Educació, Anna Simó.

Arnau Carbonell
El president Aragonès a l'acte del 50è aniversari de Dincat (Foto: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/10/03/21/33/60896c51-c6a8-4510-be93-21ce1fce7a54.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":"61422"}

En el seu discurs, el cap de l’Executiu ha mostrat el seu “agraïment a tota la feina feta al llarg d’aquests anys i ha felicitat Dincat “per aquests 50 anys de mirada inclusiva i vocació transformadora”.

Aragonès ha reconegut el camí fet per la federació i ha agraït la tasca duta a terme per les 300 entitats, els gairebé 15.000 professionals que hi treballeu i les més de 75.000 persones que en formeu part”.

Així mateix, el president ha destacat la tenacitat de moltes famílies” i ha reconegut que “sense vosaltres no s’entendria la inclusió a Catalunya”.Heu canviat el paradigma, la manera d’entendre les persones amb discapacitat”, ha dit en referència a Dincat i, sobretot, ha subratllat “ho heu fet amb un mirada positiva, vencent pors i neguits, tombant murs i acabant amb els prejudicis”.

El president Aragonès ha remarcat que el Govern està impulsant polítiques “per fer de Catalunya un país inclusiu, compromès i responsable” i ha volgut posar en valor la signatura d’un acord amb els sindicats que servirà per “millorar la qualitat de vida de les persones destinatàries dels serveis socials” i per fer una “revisió de la cartera de serveis, per primer cop des de 2007”. També ha destacat el fet d’aconseguir un “increment de les tarifes” i un “augment de 700 llocs de treball a l’administració pública” per a persones amb discapacitat, així com també la “millora de les condicions laborals dels professionals que hi treballen”. Ens mou fer de Catalunya el millor lloc per viure, escoltant tothom i arribant a acords amplis”, ha reblat.