ARnau Carbonell

President Aragonès: "Estem fent de Catalunya un país inclusiu, compromès i responsable"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Estem fent de Catalunya un país inclusiu, compromès i responsable"

El cap de l’Executiu ha clos l’acte central del 50è aniversari de Dincat, representant de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya i els ha volgut donar les “gràcies per aquests 50 anys de mirada inclusiva i vocació transformadora”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha clos aquest vespre l’acte de commemoració del 50è aniversari de Dincat, federació representant del col·lectiu de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, que s’ha celebrat al Teatre Nacional de Catalunya i on també han assistit el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i la consellera d'Educació, Anna Simó.

Arnau Carbonell
El president Aragonès a l'acte del 50è aniversari de Dincat (Foto: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/10/03/21/33/60896c51-c6a8-4510-be93-21ce1fce7a54.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":"61422"}

En el seu discurs, el cap de l’Executiu ha mostrat el seu “agraïment a tota la feina feta al llarg d’aquests anys i ha felicitat Dincat “per aquests 50 anys de mirada inclusiva i vocació transformadora”.

Aragonès ha reconegut el camí fet per la federació i ha agraït la tasca duta a terme per les 300 entitats, els gairebé 15.000 professionals que hi treballeu i les més de 75.000 persones que en formeu part”.

Així mateix, el president ha destacat la tenacitat de moltes famílies” i ha reconegut que “sense vosaltres no s’entendria la inclusió a Catalunya”.Heu canviat el paradigma, la manera d’entendre les persones amb discapacitat”, ha dit en referència a Dincat i, sobretot, ha subratllat “ho heu fet amb un mirada positiva, vencent pors i neguits, tombant murs i acabant amb els prejudicis”.

El president Aragonès ha remarcat que el Govern està impulsant polítiques “per fer de Catalunya un país inclusiu, compromès i responsable” i ha volgut posar en valor la signatura d’un acord amb els sindicats que servirà per “millorar la qualitat de vida de les persones destinatàries dels serveis socials” i per fer una “revisió de la cartera de serveis, per primer cop des de 2007”. També ha destacat el fet d’aconseguir un “increment de les tarifes” i un “augment de 700 llocs de treball a l’administració pública” per a persones amb discapacitat, així com també la “millora de les condicions laborals dels professionals que hi treballen”. Ens mou fer de Catalunya el millor lloc per viure, escoltant tothom i arribant a acords amplis”, ha reblat.

undefined
undefined
undefined
undefined