El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat per la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, farà aquest dimecres 11 i dijous 12 d’octubre un viatge institucional a Bolonya (Itàlia).

Dimecres a les 14.00 hores, el cap de l’Executiu mantindrà una trobada institucional amb el president de la regió de l’Emília-Romanya, Stefano Bonaccini. Serà la segona trobada entre els dos presidents després de la que van mantenir el juliol del 2022 al Palau de la Generalitat, on van signar un memoràndum d’entesa per reforçar la col·laboració entre els dos governs.

Després de la trobada, sobre les 15.00 hores, els dos presidents compareixeran de manera conjunta davant dels mitjans de comunicació.

Prèviament, a les 11.00 hores, Aragonès visitarà el Tecnopolo di Bologna, centre tecnològic i de recerca que col·labora amb el Supercomputing Barcelona Center i acull la seu de l’European Centre for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) i el supercomputador HPC Leonardo.

L’agenda del president i la consellera Serret continuarà dijous a les 11.00 hores amb la visita a la Universitat de Bolonya, on mantindran una trobada amb el rector, Giovanni Molari per parlar, entre d’altres coses, dels cursos de català que s’hi fan i dels projectes actius que comparteix aquest centre amb universitats catalanes.

Posteriorment, a les 15.30 hores, es reuniran amb la consellera d’Ensenyament, Universitats, Recerca i Agenda Digital del govern de l’Emília-Romanya, Paola Salomoni.