1. El cap de l’Executiu ha participat en l’edició de La Marató de 3Cat, enguany centrada en la salut sexual i reproductiva

El president de la Generalitat ha participat aquesta nit en els actes de La Marató de 3Cat des del centre d’atenció de trucades de Fira de Barcelona. Pere Aragonès ha atès el telèfon per rebre les donacions dels ciutadans i ciutadanes i ha afirmat que Catalunya és “un país que s’aboca a les causes solidàries”, tot recordant el seguit d’actes i esdeveniments que s’han fet arreu del territori per col·laborar amb la causa. “La Marató és tot un país que es posa en marxa”, ha dit.

JB
El president Aragonès a la central de trucades | Foto: Jordi Bedmar
{"name":"2023/12/18/16/58/9198308f-cdbc-4cbe-8d61-2a51058f4a51.jpg","author":"JB","type":"0","location":"0","weight":111377}

L’edició d’enguany està centrada en la salut sexual i reproductiva (SSIR), que engloba el conjunt de patologies que afecten la major part de la població i al llarg de tota la vida. El cap de l’Executiu ha compartit experiències personals per posar en relleu que “és bo trencar els tabús i parlar-ne”, ja que moltes vegades aquestes situacions queden silenciades i no són prou reconegudes.

Pere Aragonès ha volgut remarcar la importància de la investigació, perquè, ha subratllat, “el més important és tenir fons per la recerca” i així, “poder respondre preguntes”. El president ha reconegut la valentia per abordar aquesta temàtica i per fer visibles “malalties que principalment pateixen les dones i que moltes vegades han quedat tapades” i ha volgut apel·lar a la sensibilitat i a la necessitat que “des de l’àmbit mèdic i de recerca” es focalitzi en aquest tema.