El president Aragonès amb les persones reconegudes l'acte del Dia Mundial del Donant de Sang (autor: Jordi Bedmar)

El president Aragonès reivindica la donació de sang a Catalunya com a "model d'èxit i referència"

event_note Nota de premsa

El president Aragonès reivindica la donació de sang a Catalunya com a "model d'èxit i referència"

  • El cap de l’Executiu encapçala l’acte commemoratiu del Dia Mundial del Donant de Sang
  • El conseller Argimon fa una crida a la donació de sang perquè “ens enforteix com a país”
El president Aragonès amb les persones reconegudes l'acte del Dia Mundial del Donant de Sang (autor: Jordi Bedmar){"name":"2022/06/14/20/20/6560bf3b-9065-42cc-be79-d332872d4041.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"364"}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha encapçalat avui l’acte commemoratiu del Dia  Mundial del Donant de Sang acompanyat del conseller de Salut, Josep Maria Argimon i Pallàs, i ha reivindicat el model de donació de sang a Catalunya com a “model d’èxit i de referència”. Tal i com ha explicat el cap de l’Executiu, gràcies a les donacions dels catalans “avui Catalunya quan necessita sang és autosuficient”.

Durant la seva intervenció, el president de la Generalitat ha recordat que de les 310.000 donacions que cada dia hi ha al món, més de 1.000 són a Catalunya. En aquest sentit, ha fet una crida a “seguir alimentant la solidaritat” perquè “quan donem sang, donem vida”, posant especial èmfasi en la temporada d’estiu, quan el nombre de donacions baixa coincidint amb les vacances.

Durant l’acte de commemoració del Dia Mundial del Donant de Sang, s’han lliurat reconeixements a persones i entitats compromeses amb la donació de sang. Tal i com ha explicat el president de la Generalitat, “actes com el d’avui són importants perquè un país ha de tenir referents” i ha afegit que “un país ha d’explicar les coses bones no per sentir-se’n falsament orgullosos, sinó per generar exemple”.

Per la seva banda, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha fet un agraïment a tots els donants de sang de Catalunya pels valors que encarnen i per fer possible cada any l’atenció sanitària a milers de persones. Així com també, als professionals de la salut, organitzadors de campanyes, voluntaris associacions, entre d’altres. “Aquesta transversalitat mostra com, a Catalunya, la donació de sang constitueix un teixit sòlid”, ha insistit.

En aquest sentit, Argimon ha fet una crida a la donació de sang perquè “és essencial per la salut i la vida de moltes persones. I perquè ens enforteix com a país”.

També ha participat en aquesta commemoració el president del Consell d’Administració del Banc de Sang i Teixits, Francesc Gòdia; el president de la Federació Catalana de Donants de Sang, Marc Ibars, i el president de Creu Roja, Josep Quitet. Durant tot el dia, el Palau de la Generalitat de Catalunya ha acollit un punt de donació de sang, on aquest matí el president Aragonès ha fet una donació.

undefined
undefined
undefined
undefined