El president Aragonès a l'ESIAAT (foto: Rubén Moreno)

President Aragonès: "Els grans projectes tractors per a la reindustrialització del país tenen el segell de la UPC"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Els grans projectes tractors per a la reindustrialització del país tenen el segell de la UPC"

  • El cap de l’Executiu ha presidit l’acte commemoratiu dels 120 anys de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa i a la inauguració dels nous laboratoris UPC Fab Terrassa

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat de relleu aquesta tarda que “els grans projectes que tenim sobre la taula tractors per a la reindustrialització del país tenen el segell de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)”. I n’ha posat com a exemples “l’aposta clara pel desenvolupament del xip europeu, el supercomputador o l’hidrogen verd”.

El cap de l’Executiu ha destacat el paper de la UPC durant l’acte commemoratiu dels 120 anys de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), de la Universitat Politècnica de Catalunya, i d’inauguració de la xarxa de laboratoris UPC Fab Terrassa.

Pere Aragonès ha destacat que aquesta escola “ha contribuït de forma decisiva a la generació de riquesa i prosperitat compartida a Catalunya”. I ha posat de relleu les idees de talent, recerca i futur, com a “conceptes que defineixen la tasca de la UPC”.

Pel que fa a la primera idea, el president ha explicat que Catalunya “va esdevenir al SXIX un dels territoris més industrialitzats d’Europa gràcies al talent de la gent i a l’esforç de la ciutadania” i ha afegit que “avui ens estem reindustrialitzant gràcies al talent”. En aquest sentit, ha agraït la “contribució imprescindible de l’Escola a dotar el país del talent necessari per continuar aquesta revolució industrial”.

El cap del Govern també ha subratllat la importància de l’aposta per la recerca, que, ha dit “és clau i necessitem que sigui de qualitat, amb un finançament estable”. En aquest context, s’ha referit a l’increment del 70% del finançament en grups de recerca incorporat al pressupost del Govern. Així mateix, ha posat de relleu la importància de la formació per al futur.

La xarxa de laboratoris UPC FAB Terrassa ocupa una superfície total de gairebé 1.000 m2 destinats a impulsar la creativitat de l’estudiantat i la formació en l’enginyeria del segle XXI. Està integrada pel Digital Lab, el Factory Lab, el Creative Lab , l’Space Lab i el Hub d’Innovació en Fabricació Digital a través de la Càtedra UPC-HP. A la UPC FAB Terrassa els estudiants podran produir els seus prototips i les seves eines, fabricar sèries curtes d’objectes, personalitzar altres objectes, fabricar pròtesis o dispositius mèdics i practicar la reenginyeria.

undefined
undefined
undefined
undefined