El president durant la roda de premsa

President Aragonès: "Els pressupostos de 2023 seran de xoc contra els efectes de la inflació"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Els pressupostos de 2023 seran de xoc contra els efectes de la inflació"

  1. A la roda de premsa posterior al Consell Executiu, el cap del Govern ha assegurat que “si Sánchez està tan segur d’haver neutralitzat l’independentisme, que posi les urnes”
  2. Ha reivindicat que “l’única forma de resoldre el conflicte polític amb l’Estat és donant resposta a la voluntat majoritària de la ciutadania”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha comparegut aquest migdia després de la reunió del Govern que ha clos el curs polític i ha fet una crida a treballar per uns pressupostos pel 2023 que siguin “de xoc” i permetin afrontar els efectes de la inflació. “Els comptes de 2023 seguiran reforçant l’estat del benestar, l’economia productiva i seran de xoc contra els efectes de la inflació. Reforçarem també el treball en el marc del diàleg social per donar la millor resposta a aquests efectes”, ha explicat.

El president durant la roda de premsa (Fotografia: Arnau Carbonell)
El president durant la roda de premsa (Fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2022/08/22/12/11/5868cfb9-8de5-4cdb-91b6-bce1e3733d43.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":76161}

Durant la roda de premsa, el cap del Govern ha assegurat que la prioritat és que els comptes del any vinent siguin aprovats “amb els vots que van permetre la meva investidura i també amb els que van facilitar l’aprovació dels pressupostos del 2022”. En aquesta línia, ha remarcat que buscarà “la complicitat de tot l’espai de l’esquerra nacional, el sobiranisme d’esquerres, per bastir els millors comptes”. “Som els que hem impulsat i liderat els grans canvis d’aquest país els últims anys davant l’immobilisme dels qui es conformen en continuar com sempre”, ha deixat clar.

En el decurs de la seva intervenció, el cap del Govern ha explicat que durant les últimes setmanes s’ha reunit amb tots els consellers i conselleres, amb qui ha “constatat la fortalesa i cohesió del Govern” i els ha demanat la màxima implicació per reforçar les eines al seu abast per acompanyar la ciutadania en un moment complicat com l’actual, “per evitar accentuar encara més les desigualtats”. “No pot ser que de cada crisi en sortim més desiguals, necessitem redireccionar recursos”, ha subratllat.

“Abans d’acabar l’any s’ha d’haver concretat el procés de desjudicialització”

El president Aragonès també ha destacat com un dels objectius importants del proper curs polític la concreció dels avenços en el procés de desjudicialització i la resolució del conflicte polític amb l’Estat espanyol. “Abans d’acabar l’any s’ha d’haver concretat i hi ha hagut d’haver avenços i canvis determinants”, ha afegit.

Aragonès s’ha mostrat taxatiu i ha recordat que els objectius d’amnistia i autodeterminació “continuen inalterables”. “Aquesta fase de la desjudicialització ha de tenir els efectes de l’amnistia que estem defensant. Perquè ningú més es vegi privat de llibertat, perquè ningú més hagi de marxar a l’exili, perquè ningú més vegi perillar casa seva. I perquè ningú més es vegi inhabilitat”, ha reblat.

El president ha explicat que s’ha d’avançar “pas a pas” i ha reconegut que som “lluny de resoldre el conflicte”, perquè l’única forma de fer-ho “és donant resposta a la voluntat majoritària de la ciutadania de Catalunya de decidir lliurement el futur polític del país”, ha afegit. Malgrat això, s’ha mostrat optimista i es veu “convençut que ens en sortirem. Perquè mentre la ciutadania no pugui votar, el conflicte seguirà present”. En aquest sentit, Aragonès ha dirigit un missatge cap al president del govern espanyol, Pedro Sánchez: “Si està tan convençut d’haver neutralitzat l’independentisme ho té molt fàcil: que posi les urnes, que votem en un referèndum d’autodeterminació. Si no les posen és que saben que no guanyaran”.

El president Aragonès ha fet una crida a l’actitud positiva i ha animat a “alçar el cap, superar el dia a dia i treballar amb tota la imaginació i creativitat per construir el futur que volem”, a més de deixar enrere “les batalletes del dia a dia”. El president ha demanat a tothom “aïllant tota crítica que no sigui constructiva. Tot crítica buida, allunyada de la realitat i que respon més a interessos de partit que als problemes i voluntats de la ciutadania”, ha conclòs amb una actitud de “confiança, mirada llarga i voluntat de sumar.

1  

Imatges

El president durant la roda de premsa

El president durant la roda de premsa 76161

undefined
undefined
undefined
undefined