MHP GINEBRA

President Aragonès: "El dictamen de l'ONU és una victòria moral i política davant la repressió de l'estat"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El dictamen de l'ONU és una victòria moral i política davant la repressió de l'estat"

  1. El cap de l’Executiu ha afirmat aquesta tarda a Ginebra que “ara la pilota està a la teulada de l’estat espanyol”
  2. Pere Aragonès s’ha reunit amb l’OMS i amb el president del Parlament cantonal


El president, fent declaracions als mitjans. Autor: Rubén Moreno
El president, fent declaracions als mitjans. Autor: Rubén Moreno
{"name":"2022/08/31/19/34/24c4ef07-4fc2-4b57-b5f7-7af30fb27b21.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":93286}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquesta tarda des de Ginebra que el dictamen fet públic avui pel comitè de drets humans de l’ONU “és clarament una victòria moral i política davant d’una repressió portada a terme per l’estat espanyol, que va afectar especialment dirigents polítics escollits per la ciutadania”. El president ha afegit que aquesta decisió “ens reforça i ens dona més arguments per avançar cap a l’amnistia i per acompanyar la reclamació de la defensa d’un referèndum per decidir el futur polític de Catalunya ens dona molts més arguments”.

“Ara la pilota està a la teulada de les institucions de l’estat espanyol, perquè canviïn les seves polítiques i s’acabi d’una vegada per totes les repressió”, ha remarcat el president, que ha posat de relleu que “les Nacions Unides han estat clares: s’han vulnerat drets dels diputats, drets polítics dels ciutadans de Catalunya”.

El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions a Ginebra, on aquest matí s’ha reunit amb responsables de l’àmbit de salut mental l’OMS amb els quals ha tractatespecialment dels drets de les persones amb problemes de salut mental i del Pacte Nacional per la Salut Mental. Ha explicat que “hem acordat intensificar la col·laboració amb l’OMS i tindrem el seu suport i l’acompanyament en aquest gran acord per donar suport a la lluita per la salut mental i benestar emocional del conjunt de la població”.

El cap del l'Executiu, amb el president del Parlament cantonal. Autor: Rubén Moreno
El cap del l'Executiu, amb el president del Parlament cantonal. Autor: Rubén Moreno
{"name":"2022/08/31/19/35/3507e919-9bbf-45ec-9e0a-708b4b097bdb.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":93674}

A continuació, el president ha visitat el Parlament cantonal (Grand Conseil), on s’ha reunit amb el seu president, Jean-Luc Forni. Pere Aragonès explicat que en aquesta trobada “hem pogut compartir les principals línies polítiques, de lluita contra el canvi climàtic, de millora del benestar de la ciutadania i també les qüestions transfrontereres” i ha agraït al president del Grand Conseil “la seva hospitalitat i la voluntat de seguir col·laborant en el futur”.

El cap del Govern també ha visitat aquesta tarda l’exposició fotogràfica "Arrels. Les Catalanes i Suïssa, 1950 – 2022", que repassa la història de la migració de les dones catalanes a Suïssa des de la meitat del segle XX fins avui. Organitzada per la Delegació del Govern a Suïssa, amb el suport de l'Ajuntament de Ginebra, l’exposició s’ha pogut veure durant tot el mes d’agost al Quai Gustave-Ador.

6  

Imatges

Reunió OMS

Reunió OMS 1558711

Visita Parlament cantonal

Visita Parlament cantonal 138320

Visita Parlament cantonal

Visita Parlament cantonal 77385

Declaracions als mitjans

Declaracions als mitjans 93286

Visita exposició Arrels

Visita exposició Arrels 131537

Reunió president Parlament cantonal

Reunió president Parlament cantonal 93674

undefined
undefined
undefined
undefined