El president durant la visita a l'escola bressol Patufet de Sant Feliu de Llobregat

President Aragonès: "Iniciem el curs amb la gratuïtat de l'I2, un primer pas per ampliar-la a tota l'etapa de 0-3 al llarg d'aquesta legislatura"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Iniciem el curs amb la gratuïtat de l'I2, un primer pas per ampliar-la a tota l'etapa de 0-3 al llarg d'aquesta legislatura"

  1. El cap de l’Executiu i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han visitat l’escola bressol Patufet, de Sant Feliu de Llobregat, coincidint amb el primer dia de curs a educació infantil i primària
  2. El president celebra l’acord assolit amb els sindicats de mestres que permet “començar el curs remant tots junts per posar els infants i joves al centre del sistema educatiu”
  3. El conseller ha remarcat que “avui és un dia important, d’il·lusió i de retrobaments, perquè omplim les aules del país de vida”



El president i el conseller durant l'atenció a mitjans
El president i el conseller durant l'atenció a mitjans
{"name":"2022/09/05/14/53/bdadafcd-d348-4fab-8927-633a3c876f89.JPG","author":"Ruben Moreno","type":"0","location":"0","weight":3722055}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han visitat l’escola bressol Patufet, a Sant Feliu de Llobregat, coincidint amb el primer dia del curs escolar, que avui ha començat per a l’alumnat d’educació infantil i primària. Un nou curs que recupera la normalitat prepandèmia i sense mesures de seguretat després de 3 cursos marcats pels protocols Covid.

El cap de l’Executiu ha destacat que el curs arriba amb “novetats i canvis importants”, especialment “la gratuïtat de l’I2, un primer pas per avançar cap a la plena gratuïtat del 0-3 al llarg d’aquesta legislatura”. És un dels primers compromisos que va adoptar Aragonès com a president de la Generalitat i ha destacat que es tracta d'una “mesura revolucionària i una aposta clara per trencar les barreres econòmiques que encara existeixen pel que fa a l’educació dels nostres fills i filles”.

El president ha agraït la col·laboració dels ajuntaments, responsables de l’educació d’aquesta etapa, perquè “si aquesta gratuïtat es pot començar a aplicar és també gràcies a l’acord que hem tancat amb les associacions municipalistes”.

Al costat d’aquesta novetat, Aragonès també ha posat èmfasi en el fet que, per primera vegada, en aquest curs “no hi haurà percentatges obligatoris de castellà a les escoles”. “I seguirem treballant per un model educatiu integrador que permeti que tots els alumnes siguin perfectament competents en català i castellà quan acabin l’escola”, ha afegit.

L’altre gran canvi d’enguany és l’avançament del calendari escolar una setmana, que arriba “després d’un acord amb els sindicats de mestres que permet començar el curs remant tots conjuntament per posar els nens i els joves en el centre del sistema educatiu”. Per aquest motiu, el president ha agraït “la disposició i negociació” per part dels sindicats de docents i també la feina diària dels mestres i de tota la comunitat educativa que “fan una feina excel·lent en la formació dels nostres infants i joves a tots els centres educatius del país”.

Per la seva banda, el conseller Gonzàlez-Cambray ha remarcat que “avui és un dia important, d’il·lusió i de retrobaments, perquè omplim les aules del país de vida”, ha afegit. El conseller ha recordat que “comencem un curs sense Covid” i ha volgut donar les gràcies “a tothom que es dedica a l’educació: mestres, famílies, alumnat, PAS i als ajuntaments, per fer un pas endavant a Catalunya en qualitat educativa”.

El titular d’Educació també ha recordat que comença el curs 2022-2023 on cap escola ni institut aplicarà percentatges en l’ensenyament de les llengües i que es posen en marxa algunes novetats com ara la reducció de les ràtios a l’infantil 3, de manera que la majoria d’escoles tindran 20 o menys alumnes per aula. Cambray ha manifestat “iniciem un camí que no havíem iniciat fins ara de menys nens per aula amb l’objectiu que l’alumnat pugui estar més ben atès. Comencem a l’infantil 3 amb ràtio 20 a les escoles amb l’objectiu de legislatura de poder reduir les ràtios als instituts”, ha reblat.

Aquest serà també el cus on s’implanta la gratuïtat en l’escolarització de l’infantil 2 a les escoles bressol per a les famílies; i entren en vigor algunes de les mesures del decret d’admissió d’alumnat per a una distribució equilibrada de l’alumnat, on els alumnes vulnerables d’I3 i 1r d’ESO disposaran per primer cop d’una motxilla econòmica que permetrà afrontar tots els recursos associats a la seva escolarització.

1  

Imatges

El president durant la visita a l'escola

El president durant la visita a l'escola 4902394

undefined
undefined
undefined
undefined