El president Aragonès ha visitat aquest matí La Bisbal d'Empordà (Fotografia: Arnau Carbonell)

President Aragonès: "Destinarem més de 6 milions d'euros a retirar l'uralita malmesa per la pedregada i a instal·lar-hi plaques fotovoltaiques"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Destinarem més de 6 milions d'euros a retirar l'uralita malmesa per la pedregada i a instal·lar-hi plaques fotovoltaiques"

  1. El cap de l’Executiu ha visitat aquest matí les zones afectades per la inclemència meteorològica de la setmana passada a la Bisbal d’Empordà
  2. Ha anunciat que el Govern cobrirà íntegrament el cost de la retirada i la gestió de l’amiant a les cobertes afectades i assumirà el 70% del cost en cas que s’hi instal·lin plaques solars
  3. “D’aquests 6 milions, 2,5 provenen del fons de lluita contra el canvi climàtic, de l’impost del CO2”, ha detallat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha visitat aquest matí les zones afectades per la pedregada de la setmana passada a la Bisbal d’Empordà, on ha anunciat que el Govern destinarà “6 milions d’euros a retirar l’uralita malmesa i a instal·lar-hi plaques fotovoltaiques”. En concret, el Govern cobrirà el 100% “del cost de la retirada i la gestió de l’amiant i el 70% de les plaques fotovoltaiques que s’instal·lin a les cobertes afectades dels municipis del Baix Empordà, Pla de l’Estany i Gironès, com són Forallac-Fonteta, Cruïlles, la Bisbal d’Empordà, Corçà, Parlavà, Canet de la Tallada, Esponellà i Vilert i Sant Joan de Mollet”, ha desgranat.

El president Aragonès ha visitat aquest matí La Bisbal d'Empordà (Fotografia: Arnau Carbonell)
El president Aragonès ha visitat aquest matí La Bisbal d'Empordà (Fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2022/09/08/15/42/f6294db2-4250-4660-9fdc-187639f6ac64.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":128168}

En declaracions als mitjans de comunicació, Aragonès ha detallat que d’aquests 6 milions que han mobilitzat els departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de l’Agència de Residus de Catalunya, i d’Empresa i Treball, 2,5 provenen del fons de lluita contra el canvi climàtic, i per tant, finançat amb l’impost del CO2 als vehicles. “Hem posat en marxa tots els instruments al nostre abast per donar la resposta el més ràpid possible a una doble necessitat urgent que passa per la desamiantització i la transició energètica”, ha explicat.

El president també ha posat en valor que aquestes línies d’ajudes es posaran en marxa en els propers dies i “la convocatòria es farà aquest mateix mes de setembre”.L’afectació ha estat molt greu en un abast geogràfic molt delimitat, fet que ens permet dissenyar les ajudes d’una manera quirúrgica”, ha afirmat.

Durant la seva intervenció, el president també ha volgut transmetre novament el seu condol i el de l’Executiu a la família de la nena que va morir a conseqüència d’aquesta lamentable pedregada “d’unes dimensions i una intensitat mai vista” a la zona. “Estem al seu costat en tot allò que puguem fer per ajudar-los a fer més fàcil aquesta situació extremadament dura i dolorosa que estan patint com a família”.

Aquest matí Aragonès ha fet un recorregut per diferents empreses del polígon industrial “L’Aigüeta” de la Bisbal d’Empordà, on ha pogut veure les destrosses en empreses, entitats de caràcter social i particulars, entre les quals, algunes de les cobertes d’uralita afectades. Prèviament, s’ha reunit amb l’alcalde del municipi, Enric Marquès, a l’Ajuntament.

A la visita també hi ha participat la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, i el director general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral del departament d’Empresa i Treball, Oscar Riu.


1  

Imatges

El cap de l'Executiu durant la visita a la Bisbal d'Empordà

El cap de l'Executiu durant la visita a la Bisbal d'Empordà 128168

undefined
undefined
undefined
undefined