Declaracions del president davant els mitjans de comunicació

President Aragonès: "L'incident de Renfe és absolutament inacceptable i impropi d'un país avançat"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "L'incident de Renfe és absolutament inacceptable i impropi d'un país avançat"

  1. El cap de l’Executiu assegura que és una mostra “de la desinversió crònica” que pateix el sistema de rodalies a Catalunya i urgeix a “actualitzar la infraestructura” i a què hi hagi “un compromís molt més clar del govern espanyol”
Declaracions del president davant els mitjans de comunicació. Autor: Rubén Moreno
Declaracions del president davant els mitjans de comunicació. Autor: Rubén Moreno
{"name":"2022/09/09/12/37/7071dc28-b797-4a7d-9bc7-0a57688c4dd5.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":103219}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha qualificat “d’absolutament inacceptable” i “impropi d’un país avançat” l’avaria de Renfe que aquesta matinada ha obligat a suspendre la circulació ferroviària dels trens de rodalies de Barcelona, regionals i de llarga distància de Catalunya, afectant a uns 80.000 usuaris.

“La gratuïtat de rodalies no serveix de res si els trens no funcionen”, ha assegurat en declaracions als mitjans de comunicació, i ha subratllat que l’incident d’avui és una mostra més de la “desinversió crònica que està patint el sistema de rodalies i mitja distància a Catalunya”. Per aquest motiu, ha exigit que hi hagi “una reversió immediata” i que es duguin a terme actuacions com “l’actualització de la infraestructura” i “un compromís molt més clar del govern espanyol”, que el responsable de la gestió de la infraestructura al nostre país. “És imprescindible que el govern espanyol, d’una vegada per totes, es prengui seriosament la mobilitat de centenars de milers de persones”, ha reblat.

“Comprenem i ens fem nostre la seva indignació”, ha dit el president a tots els usuaris afectats, a qui ha promès que el Govern seguirà treballant per “exigir responsabilitats pel que s’ha produït avui, però sobretot garanties que no es torni a produir un accident d’aquesta magnitud”.

En aquest sentit, el president ha insistit en què “és imprescindible que les infraestructures de mobilitat siguin gestionades des del territori”, com passa amb el metro de Barcelona o els FGC, perquè “aquelles que són gestionades des de la proximitat i des de la Generalitat, conjuntament amb els ajuntaments, funcionen, erquè hi ha tota l’atenció, dedicació i treball compartit”.

undefined
undefined
undefined
undefined