El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha encapçalat aquest matí la signatura del Pacte Nacional per a la Indústria

President Aragonès: "El Pacte Nacional per a la Indústria és un gran acord de país que implica tots els agents socials i enforteix el potencial de la indústria catalana"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El Pacte Nacional per a la Indústria és un gran acord de país que implica tots els agents socials i enforteix el potencial de la indústria catalana"

  1. ·El cap de l’Executiu ha encapçalat aquest matí la signatura del Pacte, que també han signat Foment del Treball, PIMEC, CCOO i UGT
  2. Durant l’acte, el conseller d’Empresa i Treball ha posat en relleu que es tracta “d’un acord que va molt més enllà de declaracions d’intencions i que ens permet treballar en un marc d’estabilitat temporal”
  3. El Govern invertirà més de 3.000 milions d’euros per rellançar i transformar el model industrial del país

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha encapçalat aquest matí la signatura del Pacte Nacional per a la Indústria, on ha valorat que es tracta d’un gran acord de país “que implica tots els agents socials, on hi és representat tothom, la Catalunya sencera” i ha reivindicat que es tracta d’un “gran consens que enforteix el potencial de la indústria catalana, un dels motors més importants de l’economia del país”.

El president durant l'acte de signatura (Fotografia: Rubén Moreno)
El president durant l'acte de signatura (Fotografia: Rubén Moreno)
{"name":"2022/09/09/14/58/a4c1bc41-4d91-4fb0-bdac-51855113fe32.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":78756}

Aquest matí, han subscrit conjuntament el document el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió; la directora general d’Indústria, Natàlia Mas Guix; el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre; el president de PIMEC, Antoni Cañete Martos; el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco Serradilla, i el secretari general d’UGT a Catalunya, Camil Ros i Duran.

Durant la seva intervenció en l’acte de presentació, el cap de l’Executiu ha posat de manifest que aquest gran acord està dotat amb 3.000 milions d’euros per transformar i impulsar la indústria catalana. L’objectiu és que la indústria segueixi actuant “com un motor pel conjunt de l’economia del país, per millorar la seva competitivitat, resiliència i valor afegit, i per reforçar encara més la seva internacionalització”.

Per la seva banda, el conseller Torrent ha explicat que “després d’un any de treball intens, hem assolit un acord que va molt més enllà de declaracions d’intencions i que ens permet treballar en un marc d’estabilitat temporal”.Necessitem recuperar pes industrial”, ha dit el conseller, que ha afegit que “és un sector que estira Del conjunt de l’economia, que empeny altres sectors productius i ofereix ocupació més estable i de més qualitat, amb millors salaris”. “La indústria és ascensor social i cohesió. I vertebra el territori”, ha conclòs.

Torrent ha assegurat que el nou Pacte Nacional per a la Indústria servirà per “per impulsar la transformació del sector, i amb ell, la transformació verda, digital, socioeconòmica, feminista i justa de Catalunya; perquè la millor política industrial és la que existeix i orienta el conjunt del país als interessos col·lectius compartits”.

152 mesures per rellançar i transformar el model industrial del país

El Govern invertirà més de 3.000 milions d’euros per rellançar i transformar el model industrial del país, i ho farà a través del desenvolupament de les 152 mesures que preveu el Pacte Nacional per a la Indústria (PNI) 2022 – 2025. A més de la inversió prevista, hi haurà 470 milions d’euros destinats a finançament en forma de préstecs.

El nou Pacte Nacional per a la Indústria és un acord programàtic de país per transformar el model industrial a Catalunya, rellançar l’economia productiva, augmentar el pes de la indústria en l’estructura econòmica, promoure una indústria més digitalitzada, innovadora, sostenible i generadora d’ocupació de qualitat, i atorgar un marc d’estabilitat temporal a la política industrial.

Metodològicament, el contingut del Pacte és el resultat de la tasca de cinc grups de treball formats, a parts iguals, per representants del Govern, de les organitzacions patronals Foment i PIMEC i de les organitzacions sindicals CCOO i UGT. El PNI també ha comptat amb valoracions i aportacions de la Taula del Pacte, formada, a més dels anteriors, per representants de col·legis professionals, grups parlamentaris, associacions municipalistes, universitats, cambres de comerç, cooperatives i centres tecnològics.

L’objectiu principal del PNI és incrementar el pes de la indústria fins al 25% del VAB el 2030. Però amb el nou Pacte s’han fixat altres reptes com incrementar la productivitat aparent del treball a la indústria un 3% anual; produir de manera més sostenible; augmentar el grau d’electrificació del sector industrial fins al 42,4% i quadruplicar el pressupost de la Generalitat en innovació industrial per esdevenir una regió referent i forta.

També es vol incrementar el nombre d’empreses exportadores i augmentar les exportacions industrials fins als 90.000 milions d’euros; aconseguir un increment de la inversió de les empreses industrials en actius i crear ocupació industrial de qualitat fins a assolir la xifra de 510.000 persones afiliades a la Seguretat Social. Així mateix, es vol augmentar la disponibilitat de sòl industrial i facilitar el finançament de les empreses industrials.


2  

Imatges

El president ha intervingut en l'acte de signatura del Pacte Nacional per a la Indústria

El president ha intervingut en l'acte de signatura del Pacte Nacional per a la Indústria 78756

El cap del Govern ha signat el Pacte Nacional per a la Indústria

El cap del Govern ha signat el Pacte Nacional per a la Indústria 216932

undefined
undefined
undefined
undefined