El president durant l'acte de graduació.

President Aragonès: "Sou imprescindibles perquè la societat sigui més justa i més comunitària"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Sou imprescindibles perquè la societat sigui més justa i més comunitària"

  1. El cap del Govern ha encapçalat aquest matí l’acte de lliurament de diplomes de la 35a promoció de l’Escola de Policia de Catalunya
  2. Han realitzat el curs 1.063 alumnes, dels quals 446 aspirants al cos de Mossos d’Esquadra i 617 a les policies locals. L’han superat un total de 969 alumnes, dels quals un 29,6% són dones i el 70,3% homes
  3. Per edat, la mitjana global de l'alumnat ha estat de 31,3 anys: per una mitjana de 28,2 anys al cos de Mossos i de 33,5 anys a les policies locals


El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha posat en valor “la vocació de servei públic” dels nous agents que han superat el curs de formació bàsica policial i que aquest matí han recollit el seu diploma a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a Mollet del Vallès. “Sou imprescindibles perquè la societat sigui més justa i més comunitària”, ha assenyalat el cap de l’Executiu, que també ha remarcat que són una policia “conjurada a protegir els drets i les llibertats de tota la ciutadania, i especialment els de les persones més vulnerables”.

El president, durant el seu parlament. (Fotografia: Rubén Moreno)
El president, durant el seu parlament. (Fotografia: Rubén Moreno)
{"name":"2022/09/16/14/45/90ef3bf5-8ac7-4958-a7a5-691036260602.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":111591}

Durant l’acte de lliurament de diplomes de la 35a promoció de l’Escola de Policia de Catalunya, Aragonès ha assegurat que “sou la policia que volem”, “moderna, més tecnificada, formada i preparada per afrontar els nous reptes que tenim, com la ciberdelinqüència i les noves tipologies de delictes”. També n’ha destacat la feminització de la promoció. “Hem volgut donar-hi tota l’empenta aquest mandat, perquè és totalment necessària per avançar en la bona direcció” i ha insistit en què cal continuar fomentant-la, ja que “és el primer pas perquè les dones ocupeu més llocs de responsabilitat i de presa de decisions”, ha reblat.

Tenim clar el model policial que volem pel país”, ha assegurat el president, i ha detallat que és “proper a la ciutadania, garant de drets i llibertats, feminitzat, amb relleu generacional i amb tots els efectius necessaris per cobrir tots els requeriments”.

Finalment, el cap del Govern també ha desitjat als agents que han aprovat el curs tots els èxits, “perquè seran els del conjunt de la ciutadania”, ha conclòs.

D’altra banda, la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Tamara Garcia, ha explicat que "aquest any, l'alumnat ens ha demostrat que, a l'Institut, quan diem que el més important és que treballem amb un aprenentatge basat en valors, no són paraules buides”. En aquest sentit, ha afegit que "els valors de la humilitat, el compromís i la integritat, al llarg de la seva carrera professional, són els que faran que tinguin ganes de continuar aprenent, que ens retrobem."

A l’acte de cloenda també hi ha participat la comissària en cap de l'Escola de Policia, Alícia Moriana; el director general de la Policia, Pere Ferrer, i la directora general d’Administració de Seguretat, Sonia Andolz, entre d’altres autoritats i comandaments.

35a promoció de l’Escola Policia de Catalunya

Enguany han realitzat i finalitzat el curs 1.063 alumnes: 446 aspirants al cos de Mossos d'Esquadra i 617, a les policies locals. De la promoció, 323 són dones (30,39%): 185 dels cossos de policies locals i 138 del cos de Mossos d'Esquadra. Del total d’alumnes, han superat i aprovat el curs 969 aspirants, és a dir el 91,1%.

 Dels alumnes que avui han recollit el seu diploma, 553 són agents de les policies locals i 416, del cos de Mossos d'Esquadra, que s'incorporaran de seguida a les seves destinacions com a agents de policia en pràctiques. 

Per edat, la mitjana global de l'alumnat ha estat de 31,3 anys: per una mitjana de 28,2 anys al cos de Mossos i de 33,5 anys a les policies locals. 

Per nivell d'estudis, destaca que 252 alumnes van accedir al curs amb un títol de grau universitari; 233, amb un Cicle Formatiu de Grau Superior, i 156, amb batxillerat.

Quant a l'alumnat de les policies locals, són procedents de 143 ajuntaments de Catalunya: 243 són de la Guàrdia Urbana de Barcelona i 374 d'altres municipis.

3  

Imatges

Han superat el curs 969 alumnes, del cos de Mossos d'Esquadra i policies locals.

Han superat el curs 969 alumnes, del cos de Mossos d'Esquadra i policies locals. 107314

Els nous agents han fet el tradicional llançament de gorres al final de l'acte.

Els nous agents han fet el tradicional llançament de gorres al final de l'acte. 182615

El president durant el seu parlament.

El president durant el seu parlament. 111591

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa de l'acte de cloenda i lliurament de diplomes de la 35a promoció

Dossier de premsa de l'acte de cloenda i lliurament de diplomes de la 35a promoció
PDF | 930659

undefined
undefined
undefined
undefined