Ideaded

President Aragonès: "Catalunya ho té tot per jugar un rol de lideratge en el projecte de xip europeu"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Catalunya ho té tot per jugar un rol de lideratge en el projecte de xip europeu"

  1. Acompanyat dels consellers Roger Torrent i Natàlia Mas, el president ha encapçalat aquest migdia la presentació de la sala blanca de semiconductors privada més gran del sud d’Europa
  2. L’empresa Ideaded invertirà en una primera fase 12 milions d’euros en aquest projecte i crearà 100 llocs de treball altament qualificats durant l’any vinent
  3. El conseller Torrent destaca la “suma d’esforços amb el món de la recerca i el sector privat” per fer que Catalunya lideri el desenvolupament de la indústria dels semiconductors al sud d’Europa
El president durant la visita a l'empresa. Autor: Jordi Bedmar
El president durant la visita a l'empresa. Autor: Jordi Bedmar
{"name":"2022/12/15/13/48/76e34e7a-ebe2-4d0a-b461-874a77c69ec3.JPG","author":"Jordi Bedmar. Gabinet de comunicació del president","type":"0","location":"0","weight":3162524}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encapçalat aquest migdia l’acte de presentació de “la sala blanca de semiconductors privada més gran del sud d’Europa”, un projecte de l’empresa IDEADED, a Viladecans, que “reforça el potencial i la competitivitat de Catalunya i permet seguir treballant intensament per jugar un paper protagonista en el lideratge del projecte de xip europeu”. El cap del Govern ha explicat que es tracta d’una aposta empresarial “estratègica i determinant” per a la reindustrialització del país i també pel conjunt de l’economia europea, “una contribució de Catalunya a Europa perquè aquesta recuperi el rol de lideratge en la fabricació mundial de semiconductors”.

El cap de l’Executiu, que ha visitat l’empresa acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i de la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha emmarcat aquest nou projecte en el Pacte Nacional per a la Indústria, un pacte, ha dit, “fruit d’un gran acord amb tots els agents socioeconòmics del país” i que s’està traduint en “noves inversions, noves empreses i nous llocs de treball”, com és el cas de la nova sala blanca d’IDEADED.

Així, Aragonès ha explicat que el Govern ha contribuït en aquest nou projecte “amb un préstec de 6 milions d’euros” dels 12 que s’hi invertiran, una mostra de “l’impuls institucional” envers la iniciativa empresarial que té com a prioritat l’Executiu. El president ha ressaltat també que la nova sala blanca d’IDEADED suposa “100 nous llocs de treball, altament qualificats”, en una primera fase, i que s’ampliarien fins als 500 llocs en una segona fase d’ampliació, “consolidant així el seu projecte a Catalunya i no deixant de pensar en gran”.

Visita a Ideaded{"name":"2022/12/15/13/51/28010435-1dfe-4a4e-a214-39c9e91df009.JPG","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":1888298}

El president ha refermat durant la presentació la voluntat del Govern per “impulsar i acompanyar” projectes que beneficiïn el conjunt de la indústria i dels ciutadans i ciutadanes, “actuant amb mentalitat d’estat emprenedor”, i treballant per esdevenir “una de les economies més industrials d’Europa, amb una industria més moderna, més avançada i plenament digitalitzada, i plenament compromesa amb la sostenibilitat”.

El cap de l’Executiu ha insistit en què “Catalunya ho té tot per jugar un rol de lideratge” en l’ambit dels semiconductors i ha recordat en aquest sentit l’aposta de grans empreses multinacionals pel nostre país. El president ha remarcat el compromís del Govern per seguir impulsant iniciatives que contribueixin a aquest lideratge i en aquesta línia ha anunciat que demà, al Palau de la Generalitat, el Govern es reunirà amb el sector del xips i semiconductors per donar suport a aquest important sector.

El conseller Torrent, per la seva banda, ha destacat durant la seva intervenció que “som un Govern emprenedor, que conjuntament amb el sector privat, volem liderar la transformació del model productiu, coliderar projectes industrials i ajudar a les empreses a poder-se desenvolupar”. En aquest sentit el responsable d’Empresa i Treball ha assegurat que “volem que el nostre país lideri el desenvolupament de la indústria dels semiconductors al sud d’Europa, tot sumant esforços amb el món de la recerca i el sector privat, fent valer els nostres actius”.

“Comptem amb un ecosistema encara en fase de desenvolupament, però amb una projecció de creixement molt elevada per als pròxims anys i és per això que acompanyem i donem suport a projectes que reforcen aquest ecosistema, que el fan créixer, que progressivament augmenten el pes de Catalunya en aquest àmbit tan decisiu per al futur de la nostra”, ha dit el conseller.

L’empresa haurà invertit 12 milions d’euros en aquesta nova sala blanca, que entrarà en funcionament a principis de 2023. Aquestes instal·lacions es destinaran al desenvolupament continu, testatge i la producció de sèries curtes de microxips dissenyats per IDEADED (entre 5 i 10 milions d’unitats diàries). En aquest primer estadi, durant l’any 2023, l’empresa contractarà 100 treballadors altament qualificats, principalment enginyers i perfils relacionats amb desenvolupament de materials i processos per la producció de capes fines, així com el modelatge de la tecnologia.

Un cop finalitzada aquesta fase del projecte, la companyia té previst ampliar fins als 2.500m2 de superfície la sala blanca. La posada en marxa d’aquest equipament suposaria una inversió de fins a 200 milions d’euros i la creació de mig miler de llocs de treball a Catalunya

Visita Ideaded{"name":"2022/12/15/13/51/70974864-b1c5-4395-ac7f-f25da2bb0915.JPG","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":2941721}

Tal i com ha anunciat el president durant la presentació, la Generalitat atorgarà un préstec a l’empresa de 6 milions d’euros a través d’Avançsa i de l’Institut Català de Finances (ICF) i un ajut de 217.488 euros en la línia de reindustrialització de la Direcció General d’Indústria per donar suport a aquest projecte, que el Govern considera altament estratègic per a Catalunya. Aquest projecte també compta amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.

L’empresa va començar el procés d’R+D per produir els seus propis microxips l’any 2015. Un dels trets diferencials de la seva tecnologia és que els semiconductors que han desenvolupat no es produeixen utilitzant silici -el recurs més utilitzat per la majoria d’empreses del sector-, sinó que estan basats en altres materials orgànics, fet que els permet reduir costos de producció i garantir alhora el màxim nivell de qualitat. La companyia actualment se centra en el desenvolupament de xips per a la Internet de les Coses i Internet of Everything (IoT/IoE). IDEADED està tancant acords amb grans empreses globals de sectors com les telecomunicacions, el retail i l’automoció.

La nova sala blanca forma part de les instal·lacions d’IDEADED a Viladecans, que tenen un total d’uns 7.000 m2 de superfície, amb espais de producció i fabricació, a més d’oficines. IDEADED es va crear l’any 2015 a Girona i des dels seus inicis s’ha centrat en l’impuls de l’R+D. Com a part de la seva expansió, l’empresa va traslladar-se inicialment a una planta de L’Hospitalet de Llobregat, fins que va adquirir les seves instal·lacions actuals a Viladecans, fa prop d’un any. L’empresa té actualment una trentena de treballadors, un 90% dels quals compta amb un doctorat.


Catalunya i els semiconductors

Per al Govern, aquesta mena de projectes tindran un fort impacte per accelerar l’activitat d'R+D a Catalunya vinculada als semiconductors, dinamitzar la indústria local i captar nous projectes d'inversió estrangera d'aquest sector. Es tracta d’un tipus d’inversió que compta amb molta competència internacional i que contribuirà a garantir la sobirania tecnològica i la reindustrialització d’Europa i Catalunya.

La posada en marxa d’aquest projecte per part d’IDEADED se suma a inversions fetes públiques recentment com la de les empreses nord-americanes Cisco, que ha triat la capital catalana per obrir el primer centre de disseny de semiconductors a la Unió Europea, i Monolithic Power Systems, que crearà 150 nous llocs de treball qualificats amb l’ampliació de la seva presència a Catalunya. També destaca el projecte d’Intel, que obrirà un laboratori de microxips al Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS).

4  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 1888298

Fotografia 2

Fotografia 2 2701185

Fotografia 3

Fotografia 3 3162524

Fotografia 4

Fotografia 4 2941721

undefined
undefined
undefined
undefined