Trobada
Trobada institucional del president Aragonès amb l’alcalde de Barcelona al Palau de la Generalitat Imatge: Rubén Moreno
{"name":"2023/08/30/19/59/a81f8610-9d6a-4208-b0c6-fd4b614868c4.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":"145660"}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha mantingut aquesta tarda la primera reunió institucional amb l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, al Palau de la Generalitat. La reunió, que ha durat una hora i quart, ha servit per acordar la represa de les reunions de la Comissió Mixta Generalitat-Ajuntament de Barcelona, un cop constituït el nou consistori. La propera reunió tindrà lloc el proper 20 d’octubre.

Un cop finalitzada la reunió, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha explicat que la trobada ha estat “cordial i profitosa”, i ha apuntat que ha servit per remarcar les relacions de bona entesa habitual entre ambdues administracions, així com la voluntat de seguir treballant coordinadament pel benestar i el progrés de la ciutadania. En aquest sentit, la consellera ha assenyalat que “s'ha acordat reprendre els treballs de la Comissió Mixta Generalitat-Ajuntament de Barcelona per aprofundir en aquesta coordinació institucional amb l'objectiu del benestar, la prosperitat compartida i la lluita contra les desigualtats”.

Vilagrà ha destacat que en la reunió s’han apuntat els àmbits prioritaris de treball entre les dues administracions i alguns dels gran reptes de la ciutat per als propers anys com l’habitatge, la seguretat, el transport públic i la lluita contra les desigualtats, entre d’altres qüestions.

En aquest context, la consellera de la Presidència ha ressaltat que l’habitatge ha estat el tema central de la trobada i pel qual s’ha assolit un acord avui. “L'accés a l'habitatge és imprescindible. S'ha acordat que l’Ajuntament de Barcelona pugui cedir sòls disponibles a la Generalitat perquè l’Incasòl faci promoció d'habitatge públic. És una prioritat absoluta dels dos governs aixecar més habitatge públic a la ciutat”, ha reblat. L’impuls en polítiques d’habitatge per millorar-ne l’accés de la ciutadania, prioritzant el parc públic de lloguer, serà una de les prioritats de les dues administracions.

El detall de totes les qüestions que s’han tractat a la reunió d’aquesta tarda se seguiran abordant pels canals corresponents, així com en la propera Comissió Mixta.

La trobada, s’emmarca en la ronda de contactes que el president Aragonès mantindrà durant els propers dies amb els alcaldes de les ciutats de Girona, Tarragona i Lleida. Vilagrà ha recordat que “el Govern de la Generalitat és un govern municipalista, que vol tenir com a principal aliat els ajuntaments d’aquest país”.