El president Aragonès i la pastora Marina Vilalta

El president Aragonès destaca el compromís del Govern amb el medi rural durant una visita al Ripollès

event_note Nota de premsa

El president Aragonès destaca el compromís del Govern amb el medi rural durant una visita al Ripollès

  1. El cap de l’Executiu ha visitat la pastora Marina Vilalta, guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2022 per la seva tasca al món rural
  2. El president també s’ha desplaçat a Queralbs per conèixer el campament Daió, guiat per joves i nens escoltes
El president ha visitat la pastora Marina Vilalta, Creu de Sant Jordi 2022 (Fotografia: Arnau Carbonell)
El president ha visitat la pastora Marina Vilalta, Creu de Sant Jordi 2022 (Fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2022/08/17/11/58/302d5a0d-7caa-4127-887c-d3e34decef0f.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":134099}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha visitat aquest matí la comarca del Ripollès, on ha destacat el compromís del Govern amb el medi rural i la protecció del medi ambient.

El cap de l’Executiu ha iniciat el recorregut, acompanyat de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez, i de la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, amb la visita a la guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2022, Marina Vilalta Fajula, al nucli de la Bruguera, al municipi de Ribes de Freser. Aragonès ha agraït a Vilalta la seva tasca al món rural i ha posat de manifest que és un orgull pel país comptar amb persones com ella, destacant la seva trajectòria vital vinculada a la ramaderia. El president ha acompanyat Vilalta a l’era on fa les seves tasques de pasturatge amb un ramat de cabres i han compartit una trobada informal amb la resta de la seva família, veïns i autoritats locals.

Vilalta, de 95 anys, considerada la pastora en actiu més gran de Catalunya, no va poder assistir a l’acte de lliurament dels guardons que es va celebrar el passat 11 de juliol. La pastora va rebre la Creu de Sant Jordi 2022 en reconeixement a la seva devoció pel camp, el treball amb el bestiar i el manteniment de les tradicions orals de la comarca del Ripollès, participant en festivals com el Càntut, que són exemples de la importància del treball al món rural i de la resiliència de les persones que s’hi dediquen.

La visita del cap del Govern a la comarca del Ripollès ha continuat a l’Ajuntament de Ribes de Freser. Aragonès ha visitat el consistori i ha constatat “el patrimoni històric que atresora el municipi, així com el seus extraordinaris paisatges i la vitalitat i dinamisme de la ciutadania”. En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha estès la mà al consistori per acompanyar-lo en els projectes de futur del municipi i construir una Catalunya “pròspera, verda, feminista i plenament lliure”.

Tot seguit, el president s’ha desplaçat als campaments de l'agrupament escolta Maspons i Anglasell, de Bigues i Riells, al campament Daió, on ha fet una visita guiada pels propis nens i joves acampats. Acompanyat del secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, Aragonès ha pogut conèixer les instal·lacions del campament per les diferents branques de castors i llúdrigues, llops i daines, ràngers i noies guies i pioners i caravel·les, en una trobada informal.

El cap de l’Executiu ha compartit amb els participants la seva experiència escolta, posant en comú que “els campaments són una manera excel·lent d’aprendre a conèixer, protegir i estimar la natura”. També ha explicat que són un espai de confiança, on es fan amics que duren per sempre, i que serveixen per “aprendre a tenir responsabilitats”.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya és una organització de més de 16.000 afiliats i afiliades, dels quals, 13.000 són infants i joves i 3.327 són voluntaris. Actualment hi ha més de 150 agrupaments repartits per tot el territori en vuit demarcacions. Aquesta organització també gestiona ‘Campaments i Més’, la xarxa de terrenys d’acampada més gran de Catalunya; els Centres Escoltes, cases que ofereixen contextos educatius d’acord amb els valors del mètode escolta i guia; i Brownsea, la botiga de material escolta, de natura i muntanya; amb el suport de la Fundació Josep Sans.

L’any 1984, la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge (de la que formen part els Minyons) va rebre la Creu de Sant Jordi per haver inculcat un esperit cívic, ètic, formatiu, nacional, d'educació integral en contacte amb la natura, i d'esperit de servei a la comunitat a generacions de nois i noies de Catalunya.

La visita del cap del Govern a la comarca ha finalitzat a l’Ajuntament de Queralbs, on el president també ha signat el llibre d’honor. Aragonès ha posat en valor “la meravella dels seus paisatges i el llegat històric del municipi”.

undefined
undefined
undefined
undefined