El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat de relleu aquesta tarda que des del Govern “estem treballant de forma prioritària en la millora de la gestió de l’aigua” i, per aquest motiu, “en els pressupostos d’aquest 2023 incloem una partida de 700 milions d’euros dedicada al cicle de l’aigua amb l’objectiu d’adaptar-nos als efectes del canvi climàtic, dependre menys de les pluges i preparar-nos millor per a èpoques de sequera com la que estem vivint”.

El president, l'alcaldessa i el gerent de ViDA, durant la visita a les oficines
El president, l'alcaldessa i el gerent de ViDA, durant la visita a les oficines
{"name":"2023/02/15/18/44/2deb4134-db1a-47af-9d95-bd7143273944.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":149307}

Amb aquesta finalitat, ha assenyalat Pere Aragonès, s’han previst mesures com “millorar les plantes potabilitzadores; promoure una millor gestió dels aqüífers de manera més eficient i sobretot invertir en infraestructures de regeneració d’aigües per donar moltes vides a cada litre d’aigua”. “És un deure que tenim com a Governi una obligació de totes les administracions gestores d’aigua cap a la ciutadania”, ha reblat.

El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant la inauguració de la nova empresa municipal de gestió de l'aigua de Vilassar de Dalt, ViDA, i les seves oficines ubicades al mercat de Can Robinat. Amb aquesta empresa l’Ajuntament de Vilassar de Dalt ha apostat per la remunicipalització del servei d’abastament d’aigua i clavegueram amb l’objectiu de millorar-ne la prestació, exercir-ne un millor control econòmic i facilitar l’adopció de pràctiques més respectuoses amb el medi ambient.

El president ha posat en valor aquesta iniciativa i ha felicitat i ha agraït a l’Ajuntament de Vilassar de Dalt pel seu compromís amb la ciutadania, amb una acció de govern centrada en posar les persones al centre”.