PArlament

El president Aragonès exigeix al govern espanyol que "posi mesures per resoldre el caos, la manca de direcció i les incidències sistemàtiques de Renfe"

event_note Nota de premsa

El president Aragonès exigeix al govern espanyol que "posi mesures per resoldre el caos, la manca de direcció i les incidències sistemàtiques de Renfe"

El president responent en la sessió de control. Fotografia: Rubén Moreno
El president responent en la sessió de control. Fotografia: Rubén Moreno
{"name":"2023/05/03/11/45/dcf75ac7-a9e7-4a4e-9686-979441a942f0.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":77212}


  1. En el decurs de la sessió de control del Parlament, Aragonès contraposa aquesta aquesta manca d’assumpcions de responsabilitats amb l’actuació del dia a dia del Govern
  2. El cap de l’Executiu confia que aquesta setmana hi pugui haver un acord en matèria de sequera i demana als partits no fer electoralisme d’aquest tema
  3. El president destaca que s’està treballant amb els sindicats per trobar solucions als errors de les proves d’oposició de dissabte passat i avança que a finals d’aquestasetmana hi haurà “una resposta adequada com correspon”


El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha denunciat aquest matí , en la sessió de control del Parlament de Catalunya, “el caos, la manca de direcció i les incidències sistemàtiques” que pateix Renfe al nostre país, i ha reclamat al govern espanyol que “demani disculpes i posi mesures per a resoldre-ho”. Aragonès ha criticat que arran els incidents de rodalies d’ahir per una avaria a Gavà, “el govern de l’estat no posés cap mecanisme alternatiu de transport i hagi estat la Generalitat qui ho hagués de reforçar”.

Per això, ha insisit el cap de l’Executiu, “de la mateixa manera que el Govern de Catalunya quan les coses no funcionen bé, com ha passat amb les oposicions de dissabte passat, surt a demanar disculpes, assumeix responsabilitats i treballa per buscar solucions, quan Renfe no funciona bé, que és pràcticament cada dia, el govern espanyol hauria de fer el mateix ja que és la principal competència que gestiona a Catalunya”.

El president ha contraposat aquesta actitud del govern de l’estat amb l’adoptada per l’Executiu arran dels errors que es van produir dissabte passat en la realització de les proves d’oposicions a la Generalitat. Així, Pere Aragonès ha assegurat que aquests errors “són inadmissibles, no poden tornar a passar”, i que “ja s’han començat a assumir responsabilitats” , fent relleus, ha explicat, en l’àmbit de la Direcció de la Funció Pública i en l’empresa contractada que havia de fer l’acompanyament.

I ha afegit: “I estem treballant amb els sindicats per determinar l’abast de les incidències, i a finals de setmana podrem donar una resposta que serà adequada com a correspon a aquesta situació”,perquè, ha continuat, “les persones que es van examinar d’aquestes proves, el que es mereixen es que aquestes es pugin dur a terme de la forma prevista, de la forma adequada i que els permeti fer l’avaluació corresponent”.


Acord per la sequera

Pel que fa a la sequera, el cap de l’Executiu ha defensat que “el Govern no s’ha despertat ara” i està actuant des del setembre del 2021 en el que és “el principal problema del país”, amb un model de gestió de l’aigua “clar”. Aragonès ha demanat de nou als grups parlamentaris no convertir aquest tema en una batalla electoral, sinó “treballar per posar-hi solucions”. “El govern el que farà és abstreure's de tot l’electoralisme que pot haver-hi al voltant d'aquesta qüestió i arribar a bons acords que permetin que aquelles inversions previstes en l'àmbit infraestructures es puguin portar a terme amb la major celeritat”, ha reblat.

En aquest sentit, el president ha assenyalat que aquestes inversions són les que ja es van posar sobre la taula en la Cimera de l’Aigua del passat 31 de març i ha confiat en què “hi pugui haver acord aquesta setmana”. “Pel govern no quedarà, i si aquell acord que no va ser possible fa uns mesos ara ho és, benvingut sigui”, ha conclòs.








undefined
undefined
undefined
undefined