President Aragonès: "Anirem fins al final, les mentides del CNI amaguen la intencionalitat política d'espiar per destruir un projecte legítim com és la llibertat de Catalunya"

President Aragonès: "Anirem fins al final, les mentides del CNI amaguen la intencionalitat política d'espiar per destruir un projecte legítim com és la llibertat de Catalunya"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Anirem fins al final, les mentides del CNI amaguen la intencionalitat política d'espiar per destruir un projecte legítim com és la llibertat de Catalunya"

  1. El cap de l’Executiu titlla de “lamentables” les “mentides i afirmacions fora de tot sentit comú” que inclouen els documents desclassificats del CNI i assegura que l’independentisme no actua clandestinament, sinó que defensa el seu projecte “a plena llum del dia”

This morning, the President of the Government of Catalonia, Pere Aragonès i Garcia, referred to the declassification of CNI documents that justified its espionage, assuring that “it is regrettable the lies that have been included”. “If part of national security is in the hands of an intelligence service that justifies the violation of fundamental rights based on lies, then I would worry about national security,” he said from the town of Vilablareix.

Aragonès revealed that the information provided is incomplete, that no details are given to justify the spying and that it includes “assertions that are out of touch with reality and common sense”.He said the scandal was akin to “a comic farce of the likes of Mortadelo y Filemón”. “We will go all the way, behind the lies is the political intention of spying, of invading privacy and having access to our communications and our entire lives, of destroying a legitimate political project like the one we defend, that of Catalonia’s freedom,” he said.

In statements to the media, the President defended his position and his political career and called “mentioning things like clandestine actions is absurd”. “We don’t need to act surreptitiously. We defend in broad daylight and in front of the whole world what we want for this country, which is independence,” he stated.

Finally, he welcomed the fact that today’s statements by the former director of the CNI will make it possible to give “order and limits” to espionage by the Spanish intelligence services. “This is the first time there has been such a procedure and we will take advantage of it,” he said.


El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, s’ha referit aquest matí a la desclassificació de documents del CNI que justificaven el seu espionatge, assegurant que “és lamentable les mentides que s’hi han inclòs”. “Si una part de la seguretat nacional està en mans d'un servei d'intel·ligència que justifica la vulneració de drets fonamentals en base a mentides, jo em preocuparia per la seguretat nacional”, ha afirmat des de Vilablareix.

Aragonès ha denunciat que la informació proporcionada és incompleta, que no es donen detalls que justifiquin l’espionatge i inclou “afirmacions que estan fira de tota realitat i sentit comú”. I ha ironitzat que tot l’escàndol sembla propi “d’una aventura de Mortadelo i Filemón”. “Anirem fins al final perquè aquestes mentides el que amaguen és la intencionalitat política d'espiar, de tenir accés a la intimitat, a les nostres comunicacions i tota la nostra vida per destruir un projecte polític legítim com és el que defensem, que és la llibertat de Catalunya”, ha subratllat.

En declaracions davant dels mitjans des del Gironès, on avui fa una visita institucional, el president ha defensat el seu posicionament i la seva trajectòria política i ha considerat que “fer esment a conceptes com la clandestinitat és absurd”. “A nosaltres no ens cal la clandestinitat. Nosaltres defensem a plena llum del dia i davant de tothom el que volem per a aquest país, que és la independència”, ha refermat.

Per últim, ha celebrat que les declaracions avui de l’exdirectora del CNI permetran posar “ordre i límits” a l’espionatge per part dels serveis d’intel·ligència espanyols. “És la primera vegada que hi ha un procediment d’aquestes característiques i l’aprofitarem”, ha declarat.

undefined
undefined
undefined
undefined