El president Aragonès durant la seva intervenció

President Aragonès: "Catalunya esdevé la capital mundial del mòbil i una de les economies més important del món en l'àmbit tecnològic"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Catalunya esdevé la capital mundial del mòbil i una de les economies més important del món en l'àmbit tecnològic"

  1. ·El cap de l’Executiu assegura que l’èxit del Barcelona Mobile World Congress l’ha convertit “avui dia en una de les capitals tecnològiques del món”
  2. Aragonès ha assistit al sopar de benvinguda del Mobile World Congress 2024, que com cada any, s’ha celebrat al MNAC, acompanyat del conseller Torrent i la consellera Simó


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest vespre, durant el sopar de benvinguda del Mobile World Congress que ““Catalunya és una terra enamorada de la llibertat, una terra d'oportunitats, que amb tot l'orgull acull una nova edició del Mobile World Congress”, esdevenint així “la capital mundial del mòbil i una de les economies més importants del món en l'àmbit tecnològic”.

Pel cap de l’Executiu, “el progrés d’una nació mil·lenària amb el seu propi futur al davant” i “la creativitat i la potència que han fet de Catalunya una terra d’oportunitats”, queden patents amb “l’èxit any, rere any del Barcelona Mobile World Congress”, que l’ha convertit “avui dia en una de les capitals tecnològiques del món”.

El president Aragonès durant la seva intervenció (Fotografia: Jordi Bedmar)
El president Aragonès durant la seva intervenció (Fotografia: Jordi Bedmar)
{"name":"2024/02/25/21/49/154073d1-ad9e-45fb-8973-8c690256e8a7.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":61013}

Davant els assistents a aquest acte, Aragonès ha reiterat que “som un important hub d’economia digital, amb un ecosistema d’empreses molt diversificat”, que ha explicat que abraça àrees com el de les TIC, els videojocs, l’audiovisual, el comerç electrònic, les startups, la indústria 4.0, les smart cities, la ciberseguretat, la intel·ligència artificial i moltes altres àrees. “Som un node tecnològic reconegut internacionalment, amb infraestructures científiques i tecnològiques de primer nivell”, com ho demostren el supercomputador Marenostrum5, el nou sincrotró Alba, o tots els centres de recerca i coneixement en àrees tan importants com els semiconductors, la descarbonització, la fotònica, o la tecnologia quàntica.

El cap de l’Executiu també ha fet notar que “Catalunya és una de les regions d’Europa que recull més inversions tecnològiques”, amb prop de 2.600 milions de capital invertit en els últims 4 anys, i és “el principal hub d’start ups del sud d’Europa” . I ha conclòs ”sense cap mena de dubte, som un pol de referència en talent digital”, gràcies, en bona part, a l’excel·lència del nostre sistema universitari i de recerca.

Som una terra d’oportunitats que mira i pensa endavant” i amb rècord d’exportacions en els darrers anys i amb un sector tecnològic amb un valor afegit, ha apuntat.

“Si avui som aquí, no tinc cap mena de dubte que en bona part és gràcies a la història d’èxit que estem construint conjuntament amb el Mobile World Congress des del 2006 i que té un gran futur per endavant”, els ha dit.

Finalment, el cap del Govern ha aprofitat la seva intervenció, per afirmar que “Catalunya té aquesta l’ambició i voluntat de contribuir al progrés i prosperitat globals, de contribuir a afrontar als grans reptes globals de la humanitat, començant pel canvi climàtic que es manifesta arreu”, i a Catalunya també, els ha dit. .

“Volem contribuir a fer un món més just i més segur, un món en pau, on la democràcia, els drets humans i la llibertat sigui la base d’un futur amb oportunitats i benestar per al conjunt de la humanitat”, ha conclòs. I, en aquest punt, s’ha mostrat convençut que “el progrés tecnològic ha de ser el nostre aliat”, ha conclòs.

Al sopar també hi han assistit, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i la consellera d’Educació, Anna Simó.



undefined
undefined
undefined
undefined