El president Aragonès a la visita a l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí.

President Aragonès: "Aquesta obra permetrà el subministrament d'aigua de forma continuada, segura i garantida als habitants de l'Espluga de Francolí"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Aquesta obra permetrà el subministrament d'aigua de forma continuada, segura i garantida als habitants de l'Espluga de Francolí"

  1. L’actuació a l’Espluga de Francolí incrementarà la garantia en el subministrament del municipi, que actualment depèn de captacions subterrànies


El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha visitat les obres de connexió de l'Espluga de Francolí al Consorci d'Aigües de Tarragona on ha explicat la problemàtica que aquest municipi pateix des de fa 18 mesos “els seus habitants pateixen talls d'aigua a causa de la manca de subministrament d'aigua per les fonts tradicionals”. Uns problemes amb l’aigua que Aragonès afirma que són” una mostra que estem davant d'una realitat que supera comarques, que supera límits administratius”.

El president Aragonès a la visita a l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí.
El president Aragonès a la visita a l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí. (Fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2024/02/29/20/35/ad0eda3a-9155-48ff-8112-50e3a5bfde9d.jpeg","author":"Arnau Carbonell ","type":"0","location":"0","weight":116307}


És per això que el cap de l’Executiu ha visitat l’Espluga de Francolí, per veure in situ les obres que, un cop finalitzades, permetran que el municipi tarragoní pugui connectar amb la xarxa del Consorci d’Aigües de Tarragona i permetrà “el subministrament d'aigua de forma continuada, segura i garantida als habitants de l'Espluga de Francolí”, ha reblat Aragonès.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha aportat un ajut d’1,2 milions d’euros, mentre que la Diputació de Tarragona es farà càrrec d’una inversió de 445.000 euros per a materialitzar les obres que també es fan en col·laboració amb el propi Ajuntament. Unes obres que com ha confirmat el cap de l’Executiu “tindran un termini d'execució de sis mesos, que ja han començat i que, per tant, a finals d'aquest estiu podran tenir garantida l'aigua de nou”.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha visitat les obres de connexió de l'Espluga de Francolí al Consorci d'Aigües de Tarragona
El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha visitat les obres de connexió de l'Espluga de Francolí al Consorci d'Aigües de Tarragona. (Fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2024/04/12/19/25/39da49c5-2a09-4627-a234-be561e7a2624.jpeg","author":"Arnau Carbonell ","type":"0","location":"0","weight":"153814"}

L’actuació consistirà a portar aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) des del dipòsit de Montblanc, punt d’origen del projecte, fins al dipòsit municipal existent de l’Espluga de Francolí. També es millorarà i renovarà la xarxa d’abastament d’aigua en baixa a diverses zones del municipi. D’aquesta manera, l’Espluga no dependrà exclusivament de les reserves subterrànies i podrà posar punt i final als actuals problemes, que obliguen el municipi a fer talls de subministrament i abastir-se amb camions cisterna.




L’aigua al centre

A la seva intervenció, el president de la Generalitat ha volgut aprofitar per posar de relleu totes les actuacions que es duen a terme en relació amb l’aigua, ja que és “imprescindible fer-ho en aquests moments” ha afirmat. Unes actuacions com les del sistema Ter-Llobregat, augmentar la capacitat de les estacions potabilitzadores per millorar la captació d'aigua a través de la reutilització d'aigua regenerada. Aragonès també ha destacat els acords que es van anunciar per a l'ampliació de la dessaladora de la Tordera i la construcció de la nova dessaladora a Cubelles que segons el cap de l’Executiu “ens han de permetre que en els propers anys tinguem garantit l'abastament d'aigua amb els volums necessaris per a la població que viu en el conjunt del país” i també “per a tota l'activitat econòmica que es desenvolupa fins al moment”. En aquesta línia, Aragonès ha destacat que, davant aquesta nova realitat “ens hem d'adaptar i això també vol dir, compromís de la inversió pública”.

Per finalitzar el president ha afegit que l’obra que avui es presenta a l'Espluga “és l'exemple de com hem de treballar en la resta del país, col·laborant. Col·laborant amb els Ajuntaments i amb les entitats gestores de l'aigua” i ha conclòs que “treballant conjuntament, garantirem la reversió d'una situació que no s'hauria d'haver donat, però que el canvi climàtic i la manca de pujades ha provocat”.

2  

Imatges

El president Aragonès a la visita a l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí.

El president Aragonès a la visita a l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí. 116307

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha visitat les obres de connexió de l'Espluga de Francolí al Consorci d'Aigües de Tarragona.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha visitat les obres de connexió de l'Espluga de Francolí al Consorci d'Aigües de Tarragona. 153814

undefined
undefined
undefined
undefined