Recepció Assemblea Catalana pel Clima

El president rep les recomanacions de l'Assemblea Ciutadana pel Clima per fer front a l'emergència climàtica

event_note Nota de premsa

El president rep les recomanacions de l'Assemblea Ciutadana pel Clima per fer front a l'emergència climàtica

• La primera assemblea ciutadana deliberativa escollida per sorteig de Catalunya ha conclòs els seus treballs amb l’elaboració de 48 propostes que seran examinades pel Govern

• Aragonès insta a la població catalana a canviar la manera que té de "consumir, produir i habitar al planeta"


Els delegats escollits de l’Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya han lliurat aquest dimarts al president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, les recomanacions elaborades pels assembleistes en què es troben 48 propostes sobre el desplegament de les energies renovables i el model d’alimentació per al futur.

El cap de l’Executiu ha volgut en primer lloc agrair la feina feta i l’esforç de tots els membres de l’Assemblea. Aragonès ha instat a la població catalana a “canviar la manera que tenim de produir, de distribuir els serveis, de consumir, com habitem el nostre planeta i quina relació tenim també amb els recursos naturals” per tal de poder “fer per a una lluita efectiva contra el canvi climàtic”.

L'Assemblea Ciutadana pel Clima és la primera assemblea deliberativa escollida per sorteig a Catalunya amb cent membres amb una àmplia varietat de perfils sociodemogràfics que han deliberat sobre polítiques de canvi climàtic a Catalunya. Un procés participatiu que el president Aragonès ha destacat que només pot tenir èxit si hi ha "un substrat de consciència ciutadana del que significa ser ciutadà de Catalunya”, afegint que cal “implicar-se en la comunitat, en aquest nosaltres compartit que construïm cada dia” i que pel que fa al canvi climàtic “ens interpel·la a organitzar-nos des del punt de vista social des del propi compromís individual i des de les institucions".

Els grups de treball de l’Assemblea han fet sis sessions de deliberació, entre el novembre del 2023 i el febrer de 2024, de forma descentralitzada en el territori, i han elaborar el document de propostes que avui ha recollit aquesta tarda el president Aragonès acompanyat del conseller d'Acció Climàtica, David Mascort. El cap de l’Executiu ha considerat que les conclusions del document són "un repte per al Govern” perquè són ambicioses, però assegura que "l'executiu les entoma perquè moltes ja formen part del que hem estat treballant”.

El Govern de la Generalitat analitzarà aquestes aportacions i valorarà la seva incorporació a les polítiques públiques de la Generalitat. Posteriorment, retrà comptes sobre quines recomanacions i com s’han incorporat, i quines n’han estat excloses i els motius de l’exclusió. El projecte, que compta amb el finançament dels fons Horizon Europe de la Comissió Europea sota el projecte Horizon-CLIMAS, l’han impulsat la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic -a través de l’Oficina Catalana pel Canvi Climàtic-, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i la Direcció General de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques -a través de la Subdirecció General de Participació Ciutadana-, del Departament de Presidència, que hi ha aportat el coneixement en matèria de participació ciutadana.

4  

Imatges

Membres de l'Assemblea Catalana pel Clima

Membres de l'Assemblea Catalana pel Clima 129781

Entrega de les conclusions per part de l' Assemblea Catalana pel Clima

Entrega de les conclusions per part de l' Assemblea Catalana pel Clima 100976

Trobada amb l' Assemblea Catalana pel Clima

Trobada amb l' Assemblea Catalana pel Clima 146254

Recepció Assemblea Catalana pel Clima

Recepció Assemblea Catalana pel Clima 89989

undefined
undefined
undefined
undefined