Escola Palau Anglesola

El president Aragonès visita l'ampliació de l'Escola Arnau Berenguer d'El Palau d'Anglesola

event_note Nota de premsa

El president Aragonès visita l'ampliació de l'Escola Arnau Berenguer d'El Palau d'Anglesola

  1. El centre estrena l’ampliació de l’edifici, que acull els espais d’educació infantil i primer cicle de primària
El president durant la visita a l'escola. Autor: Arnau Carbonell
El president durant la visita a l'escola. Autor: Arnau Carbonell
{"name":"2024/04/03/13/36/8b63a18b-4351-4a71-bc81-61ab2a31fd91.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":95573}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i la consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, han visitat aquest matí l’Escola Arnau Berenguer d'El Palau d’Anglesola. Ho han fet acompanyats de l’alcalde del municipi, Francesc Balcells i Teixidó, i de la delegada del Govern de la Generalitat a Lleida, Montse Bergés Saura.

El president i la consellera han recorregut les noves instal·lacions de l’ampliació i han conegut l’experiència de l’alumnat, que els ha explicat com han viscut la construcció del nou edifici.

L’escola forma part de la quarantena de centres catalans que, a partir de 2020, van iniciar processos participatius per a definir i debatre com havien de ser els nous espais dels centres, sota criteris pedagògics. Un procés que ha comptat amb la implicació de professorat, alumnat i famílies.

Escola {"name":"2024/04/03/13/39/41859932-1db9-490c-b14e-cb496f60c752.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":135464}

Les obres d’ampliació de l’Escola Arnau Berenguer han tingut una inversió de 3,2 milions d’euros, amb una aportació de 365.000 euros per part del consistori i la resta a càrrec del Departament d'Educació.

Fins aquest curs, l’escola estava ubicada en dos edificis separats i situats en indrets diferents del municipi, un per a educació infantil i primer cicle de primària, i l’altre per a cicle mitjà i superior de primària. Ara, amb les obres, els dos edificis estan junts i connectats entre sí.

L’Escola Arnau Berenguer és un centre d’una línia -excepte a 6è de primària, on hi ha dos grups-, i escolaritza un total de 164 alumnes. El centre té aula de robòtica i, des del curs passat, disposa una aula STEAM -ciències, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques- per promoure les vocacions en aquestes competències entre l’alumnat. Entre els projectes educatius que duen a terme, destaca el Programa d'acceleració de la transformació educativa i la xarxa d’escoles verdes.