Jordi Bedmar

President Aragonès: "La Sindicatura de Greuges esdevé un dels pilars imprescindibles de l'autogovern de Catalunya"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "La Sindicatura de Greuges esdevé un dels pilars imprescindibles de l'autogovern de Catalunya"

  1. Enguany se celebren 40 anys del Síndic de Greuges de Catalunya
  2. El cap de l’Executiu afirma que la Sindicatura “és un aliat que ens ajuda a millorar l’Administració”

El president Aragonès ha celebrat el 40è aniversari de la Sindicatura de Greuges de Catalunya, institució de la qual ha destacat el seu “compromís per vetllar per la defensa dels drets i llibertats de la ciutadania”, una institució que esdevé “un dels pilars imprescindibles de l'autogovern de Catalunya” ha afirmat.

En l’acte, celebrat a l’hivernacle del Parc de la Ciutadella, el cap de l’Executiu ha posat en valor la important tasca del Síndic, qualificant-la com una “institució que contribueix a reforçar la confiança de la ciutadania cap al propi sistema democràtic”, i com un “aliat que ens ajuda a millorar, a detectar i esmenar possibles errors, a identificar nous reptes o problemàtiques i situar nous horitzons”.

Jordi Bedmar
El president Aragonès a la cloenda de l'acte | Imatge: Jordi Bedmar
{"name":"2024/04/16/21/21/50229c48-8358-49d0-b83e-5207f6286db3.jpeg","author":"Jordi Bedmar ","type":"0","location":"0","weight":74405}

En aquesta línia Aragonès ha reconegut que la Sindicatura i les institucions de Govern tenen en comú “situar els drets de la ciutadania al centre”, per tal de treballar per “ la igualtat de drets, de tracte i la igualtat d'oportunitats dels 8 milions de persones que han decidit desenvolupar el seu projecte de vida a Catalunya” i aquesta feina s’ha de fer amb tothom “ amb independència d'on hagin nascut, de quina part del país visquin, de la seva renda, de com siguin i de què pensin”, ha reblat.

El president de la Generalitat ha volgut remarcar que les principals amenaces a què ens enfrontem com a societat són les “desigualtats i els discursos d'odi i excloents que se'n deriven”, perquè “atempten directament contra els drets fonamentals que hem construït i assolit”. El president ha assegurat que “una societat dividida és una societat més feble, amb greus dificultats per avançar”. És per aquest motiu que Aragonès creu que “els drets i les llibertats són el millor antídot per frenar el racisme, el masclisme, la lgtbfòbia i tots els discursos que es basen en la discriminació i l'odi”.

Jordi Bedmar
El president Aragonès junt amb la Síndica de Greuges de Catalunya | Imatge: Jordi Bedmar
{"name":"2024/04/16/21/22/48323ba9-bb8d-47cf-9b4e-70d6ab7282e1.jpeg","author":"Jordi Bedmar ","type":"0","location":"0","weight":96449}

Aragonès ha conclòs l’acte amb un agraïment a tot el col·lectiu humà que al llarg d’aquests 40 anys “ha omplert d’ànima la Sindicatura de Greuges”, per la feina feta i “per situar sempre la ciutadania com la mesura de totes les coses.”

A l’acte també han assistit la consellera d'Educació, Anna Simó i Castelló; la consellera de Territori, Ester Capella i Farré; la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González; el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés. L’esdeveniment ha comptat amb les actuacions musicals de Gemma Humet al piano I la projecció d’un vídeo sobre la història del Síndic de Greuges de Catalunya.

La Llei del Síndic de Greuges de Catalunya es va aprovar el 20 de març de 1984 i va entrar en vigor l’abril d’aquell any. Des d’aleshores la institució ha anat ampliant les seves competències, la qual cosa li ha permès supervisar més drets i llibertats –com els drets LGTBI o els drets de les persones privades de llibertat– però també empreses privades subministradores de serveis públics. Al llarg d’aquests anys més de 800.000 persones han confiat en la institució i han contribuït fer-la una eina transformadora de l’Administració i de les seves polítiques públiques.

2  

Imatges

El president Aragonès junt amb la Síndica de Greuges de Catalunya (Imatge: Jordi Bedmar)

El president Aragonès junt amb la Síndica de Greuges de Catalunya (Imatge: Jordi Bedmar) 96449

El president Aragonès a la cloenda de l'acte (Imatge: Jordi Bedmar)

El president Aragonès a la cloenda de l'acte (Imatge: Jordi Bedmar) 74405