El president Aragonès durant l'entrevista als estudis de Catalunya Ràdio.

Aragonès: "Vull expressar la necessitat que aquests pressupostos tinguin majoria, com més abans, millor"

event_note Nota de premsa

Aragonès: "Vull expressar la necessitat que aquests pressupostos tinguin majoria, com més abans, millor"

  1. El president destaca l’augment de xifres en despesa social, sanitat i dependència que suposen els nous comptes
  2. El cap de l’Executiu insisteix en impulsar una “gran proposta d’acord des de Catalunya sobre com fer un referèndum efectiu i reconegut internacionalment”


El president Aragonès durant l'entrevista als estudis de Catalunya Ràdio.
El president Aragonès durant l'entrevista als estudis de Catalunya Ràdio.
{"name":"2023/01/12/11/27/0066c9fa-9436-4401-9af8-b6dbb86357ac.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":181454}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha instat aquest matí a la responsabilitats dels grups parlamentaris amb qui el Govern manté reunions actives per facilitar l’aprovació dels pressupostos de 2023. El cap de l’Executiu ha destacat que hi ha hagut moltíssima feina les ultimes setmanes” en aquest sentit i ha fet una demanda explícita: “Voldria expressar la necessitat que aquest pressupostos tinguin majoria, com més abans, millor”, ha afegit. Aragonès ha dit que està en disposició de convocar el Govern per a provar els comptes, si hi ha acord, “en qüestió d’hores”.

El president ha posat en valor a una entrevista a Catalunya Ràdio que els nous pressupostos es tradueixen en “3.000 milions més de despesa social que suposa un 80% més per famílies vulnerables, 1.000 milions d’euros més per Sanitat, podrem crear places d'atenció a la dependència, més ferrocarril, carreteres, escoles i un equilibri territorial”, ha dit per instar a la resta de grups polítics a la participació. “Estic convençut que tothom posarà això per davant de qualsevol altra qüestió”, ha expressat.

Aragonès ha recordat que la seva voluntat continua sent que sigui un acord “ampli”, amb la major quantitat de grups possible. “A la que hem tingut l’oportunitat de tancar un acord, ho hem fet. Ara cal que com a mínim, amb una de les altres formacions puguem construir un acord en el qual tothom ha de cedir i posar entesa. Però estem en condicions que el pressupost pugui tenir acord de 4 formacions polítiques. Es una qüestió de voluntat”, ha explicat.

Durant l’entrevista, el cap de l’Executiu ha insistit en la necessitat de donar forma a l’Acord de Claredat, “una gran proposta d’acord des de Catalunya sobre com fer un referèndum efectiu i, per tant, reconegut per la comunitat internacional, per tal de poder encarar la negociació amb l’estat espanyol “amb una àmplia majoria”. “El que faci el govern espanyol dependrà també en part de la força que nosaltres siguem capaços d'acumular”, ha afirmat. En aquest sentit, Aragonès ha explicat que la seva voluntat “és accelerar les tasques de debat a nivell social, acadèmic, de suports internacionals, i també a nivell polític, en aquest primer trimestre de l’any” per tal que els partits puguin “acordar una proposta conjunta per presentar a l’estat”.

El president ha remarcat que aquest procés “necessita diàleg i negociació entre les forces polítiques” i s’ha mostrat “convençut” que, “si aconseguim aquesta acumulació de forces i som persistents en el temps, la democràcia acabarà arribant”.

3  

Imatges

Un moment de l'entrevista a Catalunya Ràdio.

Un moment de l'entrevista a Catalunya Ràdio. 4496097

El president Aragonès i la periodista Laura Rosel durant l'entrevista.

El president Aragonès i la periodista Laura Rosel durant l'entrevista. 6306904

El president durant l'entrevista.

El president durant l'entrevista. 4980154

undefined
undefined
undefined
undefined