President

President Aragonès: "Si la lliga de present i de futur que es juga és la de la creativitat, Catalunya hi té molt a dir i a guanyar"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Si la lliga de present i de futur que es juga és la de la creativitat, Catalunya hi té molt a dir i a guanyar"

  1. El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, ha assistit a l’inici de la 080 Barcelona Fashion Week
  2. Aquesta 33a edició de la setmana de la moda catalana presenta “080 Aesthetics”, amb la innovació i la creativitat com a motors de canvi en la indústria de la moda

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha subratllat aquest migdia, l’aposta que ha fet la 080 Barcelona Fashion en el camp de les disciplines creatives i s’ha mostrat convençut que “si la lliga de present i de futur que es juga és la de la creativitat, Catalunya hi té molt a dir i té molt a guanyar”, ja que “el present i el futur seran aquelles societats i d’aquelles nacions que sàpiguen ser creatives, i nosaltres ho sabem ser, nosaltres ho som”, ha sentenciat.

Pel president, aquesta 33a edició, que avui ha arrencat és una “aposta per la innovació i per entendre que les noves oportunitats tecnològiques són noves eines al servei de la creativitat que tenim, no per substituir-la, sinó per fer-la encara molt més gran i per obrir noves possibilitats”. I, en aquest sentit, ha dit als dissenyadors, dissenyadores i patrocinadors que han participat en l’acte d’inici d’aquesta edició, que la 080 “és una de les millors plataformes perquè guanyeu aquest futur de creativitat i el posem, també, al servei del progrés i de les oportunitats del conjunt de la ciutat catalana”.

El president Aragonès durant l'acte d'inici de la 080 Barcelona Fashion Week
El president Aragonès durant l'acte d'inici de la 080 Barcelona Fashion Week (Fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2024/04/10/11/59/830292ff-874f-4472-9381-1d894c0ddbc0.jpg","author":"Arnau Carbonell ","type":"0","location":"0","weight":93348}

El cap del Govern també ha recordat que l’objectiu és que sigui “una plataforma per la creació en l'àmbit de la moda feta a Catalunya, o amb vinculacions a Catalunya”, però també per “poder ajudar a canalitzar l'extraordinari talent que tenim al nostre país”, ha dit, i al mateix temps, “poder aprendre del talent i de la creació que es porta a terme en altres racons”. En definitiva, ha conclòs, “potenciar un sector que a Catalunya té una llarguíssima història però que, sobretot, té molt de futur” i , en aquest sentit, s’ha compromès “a seguir treballant com hem estat fent perquè la 080 continuï agafant molta més força”.

El cap de l’Executiu també ha volgut aprofitar la seva intervenció per agrair la feina realitzada per creadores i creadors i tots els membres dels seus equips, així com als patrocinadors i col·laboradors, que “ompliran la passarel·la del 080 i Barcelona de creativitat”, els ha dit.

D’altra banda, el president també ha posat en relleu que la 080 “és més que la setmana de la moda catalana”, perquè més enllà que “serveixi per el exposar una creativitat que és atractiva als ulls, incorpora uns valors”, com “la sostenibilitat, amb l'aposta per l'economia circular, els valors de la inclusió, una perspectiva també feminista en l'àmbit de la moda, i una moda per a tots els cossos”, perquè ha der ser, ha dit, “una moda a l'abast de tothom i que tothom pugui gaudir de l'extraordinari talent i de l'extraordinària creativitat que aquests dies veurem a la Barcelona Fashion”.

Per la seva banda, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha destacat que "el sector de la moda a Catalunya és un ecosistema format per 15.000 empreses, en el que treballen més de 80.000 persones, que té com a pilar productiu la creativitat”. I ha coincidit amb el president que “la 080 Barcelona Fashion dona visibilitat a la creativitat dels dissenyadors i dissenyadores, i a les marques de moda catalanes”. A més, Torrent també ha insistit que “la voluntat transformadora de la 080 passa per incorporar marques cada cop més disruptives i per apropar les noves tecnologies al sector; però sobretot, per abraçar valors tan innegociables com són: la sostenibilitat i la circularitat, la transformació feminista o el respecte per les diversitats.”

Després d’aquest parlaments, han fet un recorregut per les instal·lacions, acompanyats de la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Agnès Russiñol i Amat, i seguidament, han assistit a la desfilada de de la firma catalana Escorpion.

El president Aragonès i el conseller Torrent visiten la 080 Barcelona Fashion Week (Fotografia: Arnau Carbonell)
El president Aragonès i el conseller Torrent visiten la 080 Barcelona Fashion Week (Fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2024/04/10/12/01/5b708448-9b6c-4ba7-bb18-e82e3143badd.jpg","author":"Arnau Carbonell ","type":"0","location":"0","weight":209204}

A més de les 24 presentacions de dissenyadors i marques reconegudes, enguany l'esdeveniment, que en aquesta edició aposta per la innovació i la creativitat com a motors de canvi en la indústria de la moda, presenta “080 Aesthetics”, un espai multidisciplinari dedicat a l'art digital i la música, que es troba al Pavelló de la Puríssima que reuneix artistes de renom internacional vinculats al món de la moda. La iniciativa busca crear un espai de diàleg i reflexió per a creadors, dissenyadors i la indústria en general, explorant noves formes d'expressió, de consumir i de relacionar-se en el sector, al mateix temps que vol oferir al públic una experiència creativa única que combina art, música i tecnologia.

Amb aquesta plataforma, 080 Barcelona Fashion es converteix en punt de trobada de les noves formes d'expressió a través de la innovació tecnològica, alhora que ofereix un espai per descobrir les últimes tendències en art digital i moda.

Aquesta edició, on participen 24 dissenyadores, dissenyadors i marques, compta amb: 404 Studio, Avec Amour, Bielo, Compte Spain, Custo Barcelona, Dominnico, Eñaut, Escorpion, Free Form Style, Ga Gó Ó Studio, Guillermo Justicia, Habey Club, Hoss Intropia, Jnorig, Larhha, Lebor Gabala, Lola Casademunt By Maite, Martin Across, Menchen Tomas, Simorra, Sita Murt, The Label Edition, Txell Miras, Velásquez.

Firmes de tots el segments, combinant marques emergents amb més consolidades, compromeses i conscienciades envers els valors del 080 Barcelona Fashion, que fins el proper 12 d’abril al recinte Modernista de Sant Pau, presentaran als assistents les seves produccions.


undefined
undefined
undefined
undefined